Cooking Olympics

Vakar pasibaigė Bocuse d'Or - vienas prestižiškiausių tarptautinių maisto gaminimo konkursų, dar vadinimas Cooking Olympics. Jau ketvirtajį kartą čempionais tapo - taip taip - norvegai. Silver Bocuse atiteko švedams, o Bronze - prancūzams.
Iš kur gi tas Bocuse d'Or išdygo paklausite? Visai ne išdygo, pasakysiu - pirmą kartą surengtas 1987-siais, šis konkursas yra prestižiškiausias, kokiame tik gali dalyvauti virėjas. Oi, ką aš čia, jame gali dalyvauti tik Virėjas :) Jis vyksta kas pora metų ir visada sausio pabaigoje, Lione. Konkursas laikomas daugiausiai žiūrovų sutraukiančia International Hotel, Catering and Food Trade Exhibition dalimi. Šio kulinarinio konkurso metu visi patiekalai yra gaminami žiūrovų akivaizdoje.
Kas per pavadinimas, gal pagalvojote? Na, Bocuse yra vieno geriausių XX amžiaus pasaulio virtuvės šefų pavardė - Paul Bocuse yra šio konkurso sumanytojas, įgyvendintojas, organizatorius ir komisijos pirmininkas. Jis taip pat laikomas nouvelle cuisine pradininku. Daugiau apie jį pati galite sužinoti Paul Bocuse asmeninėje svetainėje. Ak, dar apie d'Or - tai paprasčiausiai reiškia "auksinis", taigi nugalėtojas gauna Auksinio Bocuse apdovanojimą, antroji ir trečioji vietos atitinkamai Sidabrinį ir Bronzinį Bocuse. Taip pat trys nugalėtojai apdovanojami ir piniginiais prizais, šįmet jie buvo 20, 15 ir 10 tūkstančių eurų.
Toliau apie konkursą. Šįmet jis ypatingas - po keliolika metų trukusių debatų dėl sukčiavimo, naujųjų technologijų ir įrengimų bei kitokių apribojimų ir laisvių, pagaliau prieš konkursą buvo sukurtos aiškios ir tikslios taisyklės, nurodančios, kas leidžiama, o kas ne. Pirmą kartą virėjus, jų įrangą ir maisto produktus prieš, per ir po konkurso tikrino specialūs inspektoriai. Juk, pavyzdžiui, jokie produktai negali būti iš anksto supjaustyti. Taip pat nuo šių metų kiekviena komanda gali turėti "trenerį", kuris negali padėti, bet gali patarinėti viso gaminimo metu.
Kiekvienoje komadoje, kuri atstovauja savo šalį, dirba du virėjai, vienas vyriausiasis virėjas ir virėjas-pagalbininkas, kuris negali būti vyresnis nei 22 metų. Per 5 valandas ir 35 minutes komanda turi paruošti du patiekalus - vieną žuvies ir vieną mėsos.
Visas gaminimas vyksta atvirose virtuvėse, stebint žiūrovams, vertintojų komisijai ir žurnalistams.
Patiekalai vertinami pagal jų kokybę ir pristatymą, nors šie du kriterijai skaidomi į smulkesnius, tokius kaip techniniai virėjų įgūdžiai ir kūrybiškumas, patiekalo ir jo gamybos proceso sudėtingumas, bendra išvaizda, spalvingumas ir t.t. Vertintojų komisija, be abejo, susideda iš garsiausių ir labiausiai patyrusių pasaulio virėjų.
Kaip gi patekti į tokį konkursą, gal jums įdomu? Na, patenkama per kvalifikacinius turus: 12
Bocuse d'Or Europe finalistų (iš 20-ties dalyvių), 4 Bocuse d'Or Asia finalistai (iš 12-kos dalyvių), 3 finalistai iš Copa Azteca Latin American konkurso (jame irgi viso 12 dalyvių būna), dar 3 komandos išrenkamos iš kvalifikaciniuose turuose nedalyvaujančių šalių paraiškų ir 2 komandas parenka pati komisija. Taigi, šansų yra :) Nors nuo pat konkurso pradžios laimėtojų trejetuke dominuoja tos pačios šalys: Prancūzija, Norvegija, Švedija, Vokietija, dar yra pasisekę ir Liuksemburgui, Danijai, Belgijai, Švecarijai, Singapūrui. Šįmet daug kas tikėjosi Amerikos arba Japonijos tarp trijų nugalėtojų, nes konkursas ten yra mažiau žinomas, tačiau šių šalių komandos nesugebėjo pralenkti senojo žemyno virtuvės profesionalų.
Ne tik daugiau informacijos, bet ir nuostabias praeitų konkursų patiekalų nuotraukas bei įdomius video su gaminimo procesais rasit oficialioje Bocuse d'Or svetainėj, dar man patiko straipsniai Time ir LA Times apie šių metų konkursą.
Grožėkimės ir svajokim :)
*svajoja ir eina ieškot kokio receptuko su kava*

Krabby Patties, arba tiesiog naminiai mėsainiai

Kaip žadėjau - Krabby Patties burgers, arba, kalbant ne Kempiniuko kalba - hamburgerium vulgaris :) Home made, aišku.
Tik vat gamino vyras. Man buvo leista fotografuoti, jei netrukdysiu :) Netrukdžiau, tai po to noriai pozavo :)
Nors Krabby Patties slaptojo ingridiento nežinom, ir manau Krusty Krab jo taip ir neišduos, bet gavosi tikrai skaniai. Ir jau tikrai skaniau ir net drįsčiau išsireikšti, sveikiau, negu bet koks bet kokio junk-food restorano burgeris.
Taigi pirma buvo išminkyta tešla ir truputį pakildinus, pašautos kepti bandelės. Negaliu surašyti kiek ko ten dėjo, viskas vyko "iš akies". Na, bet manau, paprastą mielinę tešlą mokėsit pasidaryti, ar ne? Pradinės bandelės buvo kažkur graikinio riešuto dydžio, prieš kepant jau buvo tokios:


Toliau imamės mėsytės. Mes naudojom kiaulienos-jautienos faršą. Jokių kiaušinių, jokių žolelių ar svogūnų ar dar ko kito. Mėsainių mėsa turi būti kuo grynesnė. Dėjom tik druskos ir pipiriukų. Iš mėsos formuojam plokščius ir didelius apvalius blynus ir kepam įkaitintam aliejuj. Čia yra svarbus momentas, nes siekiant gero rezultato, svarbu nepamiršti, kad size matters :)
O iš tikrųjų tai reikia nepamiršti, kad tokia gryna mėsytė labai trauksis. Žodžiu darykit NE va taip:

O va taip:
Jei galvojat, kad padarėt pakankamai plonus ir didelius mėsos blynus, tai paploninkit ir padidinkit juos dar :) Štai visa eiga ir dydžiai prieš ir po:

Guldom pirmą blyną keptuvėn


Ir kaimyną šalia netrukus įtaisom


O va čia jau iškepę, visai į didelius blynus nepanašūs.

Kol vyko atsakingasis kepimo procesas, man buvo leista pasirūpinti pomidorais ir salotomis.


Kai jau turime bandeles, mėsytės paplotėlius, pomidorus, salotas ir šiek tiek kečupo, galim imtis statybos darbų. Procesas kadruose, komentarai manau nereikalingi:



Ir viskas, galima jau svajoti apie greito maisto imperijos įkūrimą :)

SuperAkcijos - 2009/04

Atnaujinu akcijų medžioklę :)


Iš šios savaitės Maximos pasiūlymų man patiko:
  • Bulvės - 0,65 (atrodo, visi tinklai paeiliui paakcijuos bulves - galėsim prisipirkti :)
  • Greipfrutai POMELO - 3,29. Mmm, kaip aš juos mėgstu...
  • Virtos glazūruotos šaldytos krevetės su kiautais - 1 kg/7,99
  • 4-iu grūdų dribsniai - 500 g/ 1,69
  • Marinuoti burokeliai SPILVA - 570 g/1,99
  • Vyriškos kojinės - 3 poros/3,99. Net jei atlaikys pora-trejetą skalbimų, vistiek gera kaina :)
  • Žemės riešutai be luobelių - 1 kg/4,99
  • Visoms PERSIL, SILAN priemonėms - 25%
  • Visoms PHILIPS prekėms - 40 %
Rimi leidiniai šįmet pavirto dvisavaitiniais. Taupymas, mielieji :) Kita vertus, turėsime daugiau laiko užsukti ir pagriebti akcijines prekes. Taigi šie pasiūlymai galioja iki 02.03:

  • Atvėsintos atlantines lašišos - 9,99
  • Silpnai sūdyta silkių file KOKO - 240 g/2,39
  • Šaltai rūkytų skumbrių gabaliukai vakuume - 1 kg/13,49
  • Pangasijų file be odos, šaldyta - 700 g/6,29
  • Brendis ST.REMY AUTHENTIC VSOP - 0,7 l/27,49
  • Degtinė RUSSKY STANDARD - o,5 l/26,99
  • Alus FAXE PREMIUM - 4x0,5 l/7,88
  • Raudonųjų greipfrutų nektaras TYMBARK - 1 l/2,99
  • Kečupas HEINZ - 700 g/4,99
  • Dar yra įvairiausių dešrų, sūriu ir duonų - galbūt ir jūsų mėgstamiausia yra? :)
  • Visom Clean&Clear priemonėm - 25 %

IKI šią savaitę mums siūlo:

  • Alus Kalnapilis Original - 4x0,5 l/6,80
  • Mandarinai - 4,99

Norfa vilioja 40 % nuolaidomis daugiau nei 2500 prekių. Geriau jau parašytų tiesiai - sandėlių valymo akcija :) A la "neškit viską, ko turim per daug, kol nesugedo" :)

Tiek šią savaitę, tikiuos eteris daugiau nestrigs :)

maistas animacijoje

Va čia tai temą temelę sugalvojo "Skanių savaičių" šeimininkės... Teko pasukti galvą, bet man taip patinka tokie iššūkiai :)
Pirmas "inspirado" (c) Mika buvo tas Karlsonas baneryje - galvoje ėmė suktis animacinių filmų herojai - nuo senosios tarybinės animacijos iki Cartoon Network ar Disney produkcijos.
Bet, o varge, nieko tokio įdomesnio už Popeye špinatus ar atostogas Rūgpienių kaime neatėjo į galvą...
O padėjo man Google Image Search - tiesiog browsinau po paveiksliukus iš filmukų, ir tai padėjo atgaivinti atmintį. Taigi dalinuos, gal ką įkvėpsiu :) Va ką radau:

Lady & Tramp - Spagečiai su mėsos kukuliais. Paprasta ir skanu.



Homer Simpson - Spurgos (ir Duff beer, aišku :)


Garfield - Lazanija. Mmm, itališkas skonis :)


Ninja Turtles - Pica. Ir dar Italijos...



Spongebob Squarepants - Krabby Patties burgers (čiur aš šiandien pagaminsiu! :)



South Park - Chef's Salty Chocolate Balls (gal ir tikras receptas yra :) ir...


...Cheesy Poofs :)



Snieguolė - Užnuodytas obuolys. Nerekomenduoju :)



Bugs Bunny - Morkytės. Sveika ir skanu.




Cow and Chicken - Pork Butts. Skamba neapetitiškai :)


Scooby Doo - Scooby Snacks. Bet kokie saldūs traškesiukai. Reik pasikuisti receptuose.


Chip 'n' Dale - Gilės ir riešutai. Pirmųjų nenaudoju, antruosius ne itin mėgstu. O jūs?


Asterix & Obelix - Šerniena. Ne mano lygis.


Winnie the Pooh - Medutis. Su citrina :)


Ratatouille - daug visokių prancūziškų skanumynų :)



The Flinstones - dinozauro šonkauliukai. Vyrams turėtų patikti :)



Yogi Bear - Pikniko rinkinukai :) Ne sezonas...

O ką valgo jūsų mėgstamiausias animacinis herojus?

sekmadienio vakarienė

Kaip minėjau, šiandien gyvensiu virtuvėje :) Man tai pats maloniausias laisvalaikis ir įdomiausia veikla.
Pietums prisivalgius mėsos, vakarieniausime saldžiai - kepsiu pyragą. Pasirausiau lentynose ir šaldytuve, pasižiūrėjau, ką čia reiktų sunaudoti, tuomet pasiklausiau Google, ką iš viso to galima saldaus pagaminti. Google atsakė, o aš išsirinkau ir pagaminau Slyvų pyragą su vynu ir brendžiu. Radau jį skanus.lt, ir nors ten jis pavadintas tortu, man gavosi tikrai panašiau į pyragą :)
Taigi, pirmiausia reikės 250 g džiovintų slyvų be kauliukų, 125 ml raudonojo vyno ir 60 ml brendžio.

Slyvas pasmulkinau ir užmerkiau į vyno-brendžio mišinį. Palikau valandai pamirkti.
Ėmiausi tešlos. Iš pradžių išlydžiau pakelį sviesto ir išsukau su puse stiklinės cukraus, žiupsniu druskos ir šaukštu cinamono.

Tuomet įmušiau du kiaušinius. Apie 125 gramus miltų sumaišiau su šaukšteliu kepimo miltelių ir po truputį įmaišiau į sviesto-kiaušinių masę.
Atėjo ir slyvų eilė - prisigėrusias ir išpampusias jas išėmiau iš jų girtos vonios ir sudėliojau ant popierinio rankšluosčio ir juo atsargiai apspaudžiau, kad truputį nusausėtų iš išorės. Tada beliko jas atsargiai įmaišyti tešlon ir viską taip pat atsargiai supilti į skardą.

Kepiau apie 40 minučių, 180°C temperatūros orkaitėje.


Gražiai iškilo, truputį apskrudo, vidus minkštas ir purus, o slyvos suteikia "šlapumo" ir, be abejo, turi lengvą savo ypatingosios vonios aromatą ir prieskonį :)

Skanavom dar šiltą su daug ledų ir šiek tiek cukraus pudros. Niam :)

sekmadienio pietūs

Savaitgalis... Tos dvi dienos labai teisingai duotos - viena pasiilsėti, kita - visokiais malonumais užsiimti prieš kitą darbo savaitę :)
O užsiėmusi tikrai buvau - tą pastebėjo belaukntys SuperAkcijų apžvalgų. Nė pro kur mielieji, nesigavo jus pradžiuginti nuolaidomis. Dulka akcijiniai laikraštėliai virtyvėje ant palangės, ir niekas jų neatverčia... Tikiuosi, kitą savaitę pavyks atnaujinti šitą projektėlį, ir visi bus laimingi: aš - kad rašau, jūs - kad skaitot, laikraštėliai - kad bus pavartyti :)
Kadangi, kaip minėjau, šiandiena skirta maloniai veiklai, okupavau virtuvę iškart po pusryčių. Sumaniau vieną eksperimentą įgyvendinti. Kažkada vyras pasakojo, kad jo mama gamindavo raugintais kopūstais įdarytą vištą. Aš tokio įdaro recepto nebuvau girdėjus, ir nei visagalis Google, nei senosios ar moderniosios receptų knygos man nepadėjo. Radau tik, kad taip vištą įdarydavo vokiečiai, olandai, o senovėje - ir prūsai bei kuršiai. Nenuostabu, manasis juk nuo pajūrio kilęs. O aš, tamsi dzūkaitė, girdėt negirdėjau tokio dalyko :)

Taigi kaip ir visada, pasiryžau eksperimentuot. Nors eksperimentas paprastas - nieko įmantraus neprigalvojusi, nuspredžiau tiesiog pamarinuotą vištą tais kopūstais ir įdaryt. Apie jokius priedus ar specialias procedūras tokiam receptui nieko juk neradau, o ir nemanau, kad senovinis receptas būtų su kokiomis mandrybėmis :) Buvau beveik tikra, kad tokį skanumyną kaip kepta višta, tokiu dalykėliu kaip rauginti kopūstai bus sunku sugadinti :) Ir neklydau :)
Taigi pirmiausia paruošiau vištelei vonią, t.y. užmerkiau marinatan :) O jis paprastas, bet veiksmingas:
  • pora šaukštų aliejaus
  • vieno apelsino sultys
  • šaukštas garstyčių
  • šaukštelis cukraus
  • šaukštas druskos
  • baziliko, citrinžolės, raudonėlio, čiobrelių, rozmarinų, kmynų, aitrios maltos paprikos, saldžios maltos paprikos - visko pagal skonį ir pageidavimą
  • visa galvutė susmulkinto česnako
Tiesa, užmerkti į marinatą neužtenka - reikia vištelę ir pamasažuoti, ir patrinti, česnakiukų ir skystimėlio už odelės užkišti :) Tada palikau ją porai valandų pamiegoti tam kvapniam mišiny...

Abipusė lygiuotėPo tų poros valandų marinatu kvepia visa virtuvė. Bet prie jo reiktų labai neprirasti - kepant vištai tas kvapas pavirs iš mielo, nosį kutenančio, iki itin malonaus, verčiančio išsiskirti seiles :)
Raugintus kopūtus perploviau šaltu vandeniu - taip darau visada, kad ir ką iš jų gaminčiau, tai šįkart irgi maniau, kad nepakenks. Man jų reikėjo nedaug, apie pusės kilogramo, nes vištelę rinkomės mažą, juk pietūs dviems, o mes ne kokie paršiukai :)

Gerai, kad vištelei jau nerūpi, nes gyvai būnant, ne pati maloniausia būtų sekanti procedūra - raugintais kopūstais prikimšau jos vidų. Pakankamai standžiai, svarbu, kad prikimšus, odelė duotųsi susegama. Tam naudoju paprastus medinius dantų krapštukus. Dar apvyniojau sparnelius ir pėdutes folija, kad per daug neapskrustų. Marinato irgi neišpyliau lauk - supyliau į skardą.

Kepiau vištelę apie valandą, didesnei, aišku, tektų ilgiau skrudintis. Laikas nuo laiko reikia palaistyti, baigiant kepti - folijas nuimti. Jei nesat tikri, ar mėsa iškepė, griebkit vėl medinį smeigtuką ir beskit į krūtinėlę kuo giliau - jei pasirodo rausvas skystis, dar reiktų pakepti. Jei permatomas, balsvas kaip sultinys - vištelė paruošta.

Mes skanavom su virtom, o po to apkeptom bulvių puselėm. Mėsytė minkštutėlė, kopūstai puikiai išsitroškinę, namai ir laiptinė kvepia taip, jog praverstų užsirakinti, kad alkani kaimynai į svečius nesugalvotų brautis :)

šalta žiema - karšti gėrimai

Užklupus šaltiems orams, sniegams, šlapdriboms ir kitiems žiemos oro ypatumams, skubu dalintis puikiais sušildančių gėrimų receptukais, kurie dar ir padės kovoti su peršalimo bacilom. O ir neskaitant tos naudos visi skanūs labai :) Vienintelė išimtis - nepatiks tiems, kurie nemėgsta imbiero arba šokolado... Aš tai tokių nepažįstu :)
Tie, kas mėgsta imbierą, gali džiaugtis, nes šita išsirangiusi šaknelė yra labai naudinga. Joje gyvas galas visokių vitaminų, mineralų ir dar velniažin ko. "Džindžeris", kaip aš mėgstu vadint, yra ne tik prevencija nuo peršalimo - jis dar gerina virškinimą, švelnina skrandžio spazmus, padeda malšinti galvos ir sąnarių skausmus, rekomenduojamas diabetikams, turi antibakterinių savybių, ir šiaip, pasižymi tokiu "valomuoju" efektu visam organizmui. Imbiero vengti turėtų tik sergantys tulžies akmenlige, nes kai ši šaknelė imasi savo valomojo darbo, gali sukelti skausmingus priepuolius...
Kitas svarbus šildytojas - šokoladas, arba, tiksliau, kakava. Šituose puikiuose milteliuose pilna magnio, vario, geležies, fosforo, kalcio, natrio ir vitaminų A, B, C, D ir E. Beveik visa Mendelejevo lentelė ir visa abėcėlė :)
Dar kakavoje gausu medžiagų, kurios vadinasi sudėtingai, bet irgi yra naudingos: tai
anandamidai, feniletilaminas, argininas, polifenoliai, epikatechinai, procianidinai ir flavanoliai.
Iš kakavos pagamintas geras šokoladas, nepaisant kalorijų, irgi yra puikus daiktas. Kokių tik jo naudų nėra prigalvota - ir priešvėžines, ir smegenis stimuliuojančias, ir nuo peršalimo saugančias, ir net afrodiziakines jo savybes mokslininkai tai paneigia, tai vėl įrodo :)
O dabar žadėti receptai.

Imbierų-Citrusų Arbata

Reikalingi produktai:
Imam žiupsnį smulkintos imbiero šaknies (kas nežino, ją reikia ir nulupti) ir sumaišom su šaukštu medaus:

Tada išspaudžiam sultis iš pusės apelsino ir pusės citrinos, ir sumaišom su imbiero-medaus mase. Vietoj apelsino galima naudoti ir greipfrutą:
Dabar beliko tik užpilti viską verdančiu vandeniu ir gardžiuotis :) Be abejo, jūsų mėgstama žolelių ar juodoji arbata čia irgi nepakenks :)

Imbierinė Kakava


Čia viskas dar paprasčiau - dedam puodelin pusę šaukštelio imbiero miltelių...

...pusę šaukštelio cinamono...

...šaukštelį kakavos...

...ir šaukštelį cukraus... ...užpilam verdančiu vandeniu, nepamirštam palikti vietos pienukui... ...pilam pienuko... ...ir gardžiuojamės :)

Karštas Šokoladas

Paprastą karštą šokoladą ir pagaminti paprasta: pašildom pienuką, sumetam šokolado gabalėlius, maišom kol ištirpsta, ir baigta. Vienai šokolado plytelei reikia apie pusantro puodelio pieno.
Kuo geresnį šokoladą naudosit, tuo daugiau kakavos dalelių, kurios galutinai neištirpsta, matysis galutiniame produkte. Aš naudoju Karūnos "Karališką", nes jis ir kakavos daug (70%) turi, ir yra toks sluoksniuotas, taigi laužant tie sluoksneliai atsiskiria ir gaunasi puikūs maži gabalėliai. Jei ir jūs naudosit tikrą juodą šokoladą, bet mėgstat saldžiau, nepamirškit kelių šaukštų cukraus į pienuką įdėt :)

Galima vietoj šokolado naudoti taip vadinamas šokolado granules, tačiau kai pastarajį kartą jų pirkau kažkokioje mažytėje šokolado krautuvėlėje "Europoje", 100 g kainavo apie šešis litus. Brangus malonumas tuomet gautųsi, ypač kai mudu su vyriškiu kartais ir po pora puodelių jo išgeriame per vakarą :)
Tačiau karštą šokoladą galima padaryti ir įdomesnį :) Vienas būdų: koks nors kvapas ir plakta grietinėlė. Dar cinamonas arba vanilė tinka.
Štai nuotraukos, kaip viskas vyksta:

Reikalingi dalykėliai. Pasirinkau romo kvapą.

Smulkinu šokoladą

Kaista pienukas

Suberiu šokoladą ir nuolat maišau, kol ištirpsta. Geriau neužvirinti. Nepamirštu cinamono šaukštelio ir lašelio romo kvapo.

Puošiu kalnu plaktos grietinėlės ir jau galiu skanauti :)

Kitas būdas - išvirti skystesnį karštą šokoladą (aš tuomet pilu du puodelius pieno) ir įdėti kokio nors vaisiaus tyrės. Galima bananų, mangų, persikų, nektarinų, ananasų ar ką tik dar vaizduotė pasufleruos :) Štai mano bananinis karštas šokoladas:

Susirandu gerokai panokusį bananą

Sutrinu bananą į tyrę
Sujungiu karštą šokoladą ir tyrę į vientisą produktą, vėl savo mėgstamos grietinėlės ir vėl skanaujam :)

Apelsininį karštą šokoladą gausite įpylę pora-trejetą šaukštų natūralių apelsinų sulčių, o plaktą grietinėlę papuošę apelsino žievele.

Prancūzai geria
karštą šokoladą, pagamintą iš puodelio pieno, pusės puodelio grietinės, pusės puodelio cukraus ir puodelio smulkinto juodo šokolado - viską kartu šildo iki šokoladas ištirpsta. Tirštas ir super saldus daiktas gaunasi :)


Rusišku vadinamas
karštas šokoladas, kaip ir priklauso, yra su laipsniais :) Jei norit pabandyti, į puodelį pilkit 50 g vanilės skonio degtinės, 20 g likerio ir viską užpilkit 120 g paruošto karšto šokolado. Šitas tai tikrai sušildys kaip reikiant :)


Kitas alkoholinis-mėtinis karštas šokoladas yra gaminamas Amerikoje - tiesiog įmaišant apie 30 gramų mėtinio likerio. Puošiam, aišku, mėtų šakele :)

Dar amerikiečiai mėgsta pridėti tirpios kavos granulių - ir skanauja kavos skonio karštą šokoladą.


Meksikiečiai
negali apsieiti be čili pipiriukų - būtent jų milteliais jie skanina karštą šokoladą. Jei čili per daug egzotiška, tai kvapieji pipirai irgi reikalo nepagadins - patikėkit, ragavau.


O kokį jūs karštą šokoladą esat išbandę ar ragavę?

Blog Widget by LinkWithin
Search Engine Submission - AddMe