Ir aš, ir aš bėgu Blogatone

Aš daugiausiai skaitau kulinarinius, rankdarbinius ir visokius kitokius "naminius" blogus :) Didžioji dalis jų visada matomi čia, kairiam šone, šiek tiek žemiau. Todėl savo penketuke pabandysiu įdėt ir šiek tiek įvairesnės tematikos blogų :)

  1. Gyvasis klasikas Juozas Erlickas - dažnai, trumpai ir tiesiai į akį :)
  2. 52 skanios savaitės - puikus projektas tiek norintiems pasireikšti, tiek susirasti kokį receptuką. Ir dar - čia rasite kokius 99% lietuviškų kulinarinių blogų.
  3. Kepėjai be stabdžių - dar vienas projektas virtuvės maniakams - kepėjai, priimkite iššūkį! Aš sudalyvauti dar nedrįsau... Laukiu ko nors atitinkančio mano darkymo sugebėjimus :)
  4. Bibliotekininkės blogas - linksmas, kasdieniškas bet vis nustebinantis.
  5. Spintos Guru - jauna įžvalgi mergina, apšviečianti mane mados klausimais.
Perėmiau teisėtai pagaliau iš Antonio
Toliau bėga Justas

Paprasčiausia kopūstienė

Ką galima pagaminti dviems vyrams, kurie parbilda žiūrėti krepšinio su "dėžute", kaip buvo išsireikšta, alaus? :) Pageidavimas įprastas - skanu, sotu, vyriška ir kad prie alaus tiktų :)
Atsidariau aš šaldytuvą, peržiūrėjau atsargas. Nedaug ko ten buvo nes didžiąją dalį atostogų leidome ne namuose. Iš vyriškų ingridientų radau rūkytas dešreles. Iš tinkančių prie alaus - beveik nieko. Va, raugintų kopūstų kibirėlis rymo. Pagriebiau dar pomidorų padažo, iš spintelės - pipirų, druskos, saldžios ir aitrios maltos paprikos, iš sandėliuko - kelias bulves ir sutaisiau vyriškiams tikros kopūstienės :)
Veiksmas vyko prieš kokį tai finalą krepšinio, ir aš nemaniau, kad čia verta aprašinėti tokį patiekalą, juo labiau, visai nepavasarinį, bet vyrai prieš valgydami nufotografavo, sakė tokį seiles varantį skanumyną reikia įamžinti :)

Gaminimo būdas senas kaip pasaulis, todėl trumpai:
  • perploviau kopūstėlius šaltam vandeny, kad pilvukų nesusuktų vyriškiams, ir sudėjus puodan bei įpylus vandens, kad bent pusę apsemtų, uždėjau troškintis ant nedidelės ugnies.
  • Kitame puode sudėjau virti bulvių puseles.
  • Kopūstams suminkštėjus, keptuvėn suverčiau pjaustytas dešreles ir nepagailėjau prieskonių. Kai apskrudo, įkrėčiau kelis šaukštus pomidorų padažo ir leidau kelias minutes pakepti.
  • Kai kopūstuose praktiškai neliko vandens, suverčiau į juos dešreles su padažu. Sumaišiau, kelias minutes palikau ant mažos ugnies, kad susimaišytų skoniai :)
  • Išvirusias bulves sudėjau keptuvėn plokščiomis pusėmis į apačią ir truputį paskrudinau. Galima, aišku, valgyti ir su virtomis, ir su koše.
Patiekalas buvo identifikuotas iš kvapo dar prieškambaryje, aunantis batus ir sutiktas ovacijomis. Su ovacijomis ir šūksniais, tik nesu tikra, ar man, ar kokiam krepšininkui, buvo ir sunaikintas :)

Blog Widget by LinkWithin
Search Engine Submission - AddMe