skarelės su mėsa ir trim sūriais

Šitos skarelės iš sluoksniuotos tešlos paprastos ir ne itin ypatingos. Bet jos labai skanios. Šitam teiginiui turiu įrodymų - dvi skardos išnyko per kokią valandą :)

Taigi skarelėm reikia:
  • sluoksniuotos tešlos pakelio,
  • apie pusę kilogramo faršo,
  • pusės svogūno,
  • kelių skiltelių česnako,
  • mocarelos,
  • parmezano,
  • žaliojo sūrio.
Faršui paskaninti reikės druskos, maltų pipirų, kalendros ir bazilikų.

Kol tešla atšils, pakepame faršą kartu su smulkintais svogūnais ir česnakais. Česnaką galima ir smulkiau supjaustyti, bet man patinka, kai jis jaučiasi.

Tada smulkiai sutarkuojam visus sūrius. Galima naudot ir kitus sūrius, tiesiog po kelių bandymų mes apsistojom ties šitu variantu. Tik patarčiau eksperimentuojant neatsisakyti parmezano. O jei norit daugiau sužinot apie žaliajį sūrį su bazilikais ir pesto, rašykit komentaruose - papasakosiu.

Toliau viskas irgi taip pat paprasta: ant tešlos kvadratų (apie 10x10 cm) dedam faršo, pamaišom visų trijų sūrių, ir patepę du kraštelius kiaušinio plakiniu, gražiai sulipdom.

Trikampėlius šaunam į įkaitintą orkaitę maždaug 20-čiai minučių ir jau galim skanauti. Aš vieną skardą pamiršau pateplioti plakiniu, bet užtai kitą ir patepliojau, ir mocarela pabarsčiau, ir sezamais apmėčiau :)

Kaip minėjau, rezultatas toks skanus, kaip ir paprastas :) O prakandus matoma žalia spalva visada sukelia klausiamą išraišką ragautojų veiduose :)

2 po to ėmė ir dar prikomentavo:

Anonymous said...

O tai kas čia per žalias sūris? Ir kur jo gauti?

Anonymous said...

Yra "Maximoje".

Post a Comment

Rėžk drąsiai!

Blog Widget by LinkWithin
Search Engine Submission - AddMe