kas gero prismoje?

Prisipažinsiu, Prismoje pati dar nesilankiau - tolokai nuo namų randasi, o specialiai važiuoti dar nesusiruošėm. Todėl kol kas apžvelgsiu tai, ką tikrai apsimoka pagriebti kainos prasme. Tačiau manau neištversiu ir greitu laiku susiorganizuosiu nuvykti, juk smalsu, kas naujo, įdomesnio, patogesnio Prismoje. Kas kitaip, nei mums įprastuose keturiuose prekybos centruose - tiek blogiau, tiek geriau? Jei jau buvot, mestelkit komentarą, kad atkreipčiau dėmesį :)
Beje, savo tinklapyje Prisma akcentuoja, kad pas juos rasime ne tik geras kainas, bet ir aukštą kokybę. Tokių teiginių atžvilgiu esu skeptiška, nes, mano nuomone, kokybė kainuoja. Ypač kalbant apie Lietuvos gamintojus - būtų keista, jei vieną parduotuvę, kad ir didelę, turinti Prisma sugebėtų gauti iš jų geresnes aukštos kokybės produktų kainas, nei milžinė Maxima...
Tačiau visgi tikiuosi, kad naujas konkurentas, ateinantis iš aukštos lygos, įpūs Lietuvos rinkoje vis dar trūkstamos konkurencijos, nepabijos nepaklusti tiekėjų reikalavimams dėl jų prekių pardavimo kainų, neorganizuos tų pačių produktų akcijų tuo pat metu, kaip ir kiti prekybos tinklai, atveš įdomesnių ir pigesnių prekių iš kitų šalių... :) Žodžiu, tikėkimės kad Prisma padės augti Lietuvos mažmenininkams link Europos lygio, ir kartu teiks džiaugsmo mums, pirkėjams.
O pirmajame kaininiame leidinyje, kurio pasiūlymai galioja iki rugpjūčio 27 dienos, radau tokias mane sudominusias akcijas:
  • kiaulienos nugarinė be kaulo - 15,99/kg
  • šviežia atšaldyta viščiukų broilerių filė - 12,99/kg
  • virtos dešrelės Tarybinės Samsono (a.r.) - 2,89/250 g
  • jogurtas Valio Gefilus (2%) - 2,39/380 g (mano mėgstamiausias :)
  • pienas Dvaro (2,5%) - 1,59/1 l
  • glazūruotų pangasijų filė, sušaldyta, vakuume - 6,79/kg
  • kečupas Heinz - 3,99/570 g
  • makaronai Magyar - 0,79/400 g (galvojau, vistik negrįš tie laikai, kai padorūs makaronai iki lito kainavo... Neskaičiuojam tų pilkų makaronų IKI ar beskonių Maximos Optima Linija :)
  • alus Švyturio ekstra - 9,55/ 6 vnt. po 0,5 l
  • šampūnas Johnson’s Baby - 4,69/200 ml
Kitos prekės: drabužių ir batų kainos palyginti nedidelės, buitinės technikos - irgi, tačiau jų pirkti nerizikuočiau, nes prekių ženklai man negirdėti (Eiron, Triton, Travel...), indų ir kitų namų apyvokos reikmenų kainos didesnės nei Maximoje, bet pigiau nei Rimi ar IKI. Tikiuosi taip yra dėl to, kad Prismoje ne Kinijos produkcija :)
Dar leidinyje man patiko, kad prie mėsos produktų nurodyta jų rūšis, o prie pieno - riebumas. Senieji prekybos centrai ne visi tai nurodo, o kai kurių leidiniuose nėra net surašytų kainų, perskaičiuotų kilogramui ar litrui...
Šiame leidinyje dar nėra, tačiau tikiuosi nuvykusi lentynose jau rasiu ir galėsiu įvertinti Prismos nuosavo maisto ir namų apyvokos prekių ženklo "Rainbow" prekes. Pats didcentris (čia jie taip save įvardina) teigia, kad "Rainbow" "produktų kainos yra kur kas mažesnės nei kitų tos pačios produktų grupės prekės ženklų, tačiau niekuo nenusileidžia kokybe."
Taip pat man patiko, kad Prisma daug dėmesio skiria ekonomijai ir ekologijai. Na, nebūtų skandinavai :) Taigi, vėl cituoju: "mūsų prekių asortimente rasite ekologiškų, natūralių ir „Sąžiningos prekybos“ ženklu pažymėtų produktų", Prisma - "pirmasis prekybos centras Lietuvoje, kuriame veiks taros perdirbimo automatai" ir jame "naudojama moderni šaldymo įranga su dangčiais ir durelėmis bei šilumos utilizavimo sistema. Taip suvartojama iki 20 procentų mažiau elektros energijos." Puiku, argi ne?
Taigi, lauksime atsako iš supermarketų-senųjų vilkų, o Prismai linkiu tik sėkmės :)
Prisma ir Rainbow logo - via S-kanava

1 po to ėmė ir dar prikomentavo:

Živilė said...

Sklando gandai, kad prismoje yra phyllo tešlos... :D

Post a Comment

Rėžk drąsiai!

Blog Widget by LinkWithin
Search Engine Submission - AddMe