nesėkmės virtuvėje: rasos keksiukų laboratorija

Konkursas eina į pabaigą - publikuoju paskutinius gautus aprašymus, o nuo Gruodžio 1-osios balsuosime. Seniausiai pašto dėžėje laukia Rasos iš studentusmedicus.lt keksiukų kepimo odisėja. Oi, kaip man viskas buvo pažįstama - pradžia ir pas mane su tais keksiukais buvo panaši, ilgai bijojau juos kept, kol pasiryžau ir...gavosi :) Dabar atrodo taip paprasta juos iškepti.
Džiaugiuosi, kad galų gale gavosi ir Rasai, taigi dėmesio, ilga ir įdomi istorija:


"Nors ir nerašau kulinarinio tinklaraščio, bet kartais užsuku į virtuvę ką nors pagaminti. Taigi, mano istorija yra apie tai, kaip mokiausi gaminti keksiukus.


Keksiukus norėjau išmokti gana seniai. Kažkada viename iš prekybos centrų buvo akcija silikoninėms keksiukų formelėms - užsipirkau :). Tik grįžus namo ėmiau ieškotis recepto. Susiradau kažkokius obuolinius - jie atitiko mano turimus produktus. Sudėjau produktus pagal receptą, kuris buvo matuojamas puodeliais. Tešla buvo keistokai skysta. Na, bet sukrėčiau į formeles. Kadangi tai buvo mano pirmi keksiukai gyvenime, tai nė nenumaniau, kiek dėti į formeles tešlos. Pašoviau į orkaitę kepti... Vis pažiūrėdavau pro langelį, kaip ten jiems sekasi. Vis tik pridėjau per daug tešlos - keksiukai sėkmingai "išlipo" iš formelių. Mano kepinėliams iškepus paaiškėjo dar vienas dalykas - greičiausiai padauginau margarino - keksiukai plaukė riebaluose. Taigi turėjau beformius gniužulėlius, kuriuos teko nuvarvinti ant servėtėles, kad būtų galima paimti į ranką. Visiškai nepanašius į matytus nuotraukoje prie recepto. Skonis buvo panašus į kiaušinienę su obuoliais, bet šeimyna suvalgė.


Receptą palaidojau po "daugiau negaminsiu" etikete. Naršiau internete toliau ir rinkausi naują receptą. Šį kartą išsirinkau keksiukus su baltuoju šokoladu. Nežinau, gal jau klaidos prasidėjo, kai keksiukams pirkau pigaus baltojo šokolado - studentiškas biudžetas... Atrodo dariau viską pagal receptą, išėjo kvapni grietinės tirštumo tešla. Sukrėčiau į formeles, šį kartą nepadauginau ;). Ir kepė gražiai - iškilo, parudo... Nesėkmės prasidėjo, kai keksiukus ištraukiau iš orkaitės. Palikau vėsti, o jie ėmė ir susmego... Pasidarė tokie įdubę. Blogiausia, kad laukiau svečio ir planavau vaišinti keksiukais. Vieną paragavau - matėsi susmegimo žymės plius dar baltasis šokoladas ėmė ir susikaramelizavo vietomis. Skonis buvo pusėtinas... Tai kažkaip irgi šitą nesėkmę suvalgėm...


Trečias bandymas vis tik pavyko. Gaminau pagal visai kitokį receptą, o dar patarimo pasiklausiau pas patyrusią keksiukų kepėją Forelle. Šį kartą jau neskubėjau traukti iš orkaitės, palikdavau atvėsti išjungus... Iki šiol bijau bandyti gamint keksiukus pagal neišbandytą receptą :). Tai taip ir žaidžiu su priedais bei tuo geruoju receptu, kur keksiukai nesusmenga. Keisčiausia, kad anie 2 receptai buvo paimti iš tinklaraščių, kur jau vieną kartą buvo pagaminti ir nusisekę."

2 po to ėmė ir dar prikomentavo:

rūtuliukas said...

hmm.. man su keksiukais niekada nieko tragiško nebuvo. Išskyrus tada, kai juos bekepant vos neužsidegė orkaitė. Bet gi ne patys keksiukai :D o kartą gavos ne keksiukai, o keksų formos blynai, bet tai aj.. turiu 2 mėgiamus receptus, pagal kuriuos visada gaunas.

Anonymous said...

Oi man su keksiukais irgi nekas.. Vieną kartą pabandžiau, bet iš jų teliko susmegę angliukai :D
taip ir nebegaminu jų..

Post a Comment

Rėžk drąsiai!

Blog Widget by LinkWithin
Search Engine Submission - AddMe