"naminiai" kalėdiniai atvirukai - 1

Nieko nėra šilčiau ir nuoširdžiau, nei dovanoti savo rankomis pagamintas dovanas. Kai būsiu senutė, ir turėsiu daug gražaus laiko, būtinai taip ir darysiu :) O dabar moku ir laiko turiu tik atvirukams. Bet užtai darau juos jau kelinti metai, ir tai tapo šokia tokia Kalėdine tradicija. Naminiai atvirukai tinka tiek kaip priedas prie dovanos, tiek kaip būdas sušildyti akimirką tiems žmonėms, kuriems dovanojate tik atvirukus ar žodinius sveikinimus.
Mano atvirukai niekad nebūna piešti, nes aš nemoku gražiai piešti. Tiesą sakant, nemoku piešti net negražiai :) Todėl naudoju spalvotą popierių, žirkles ir klijus. Na, dar šiek tiek blizgučių šen bei ten, truputis fantazijos, kažkiek krapštuliuko ir vuolia - po kelių valandų jau turim kuo pražiuginti kolegas, tolimus draugus ar giminaičius :)
Aš mėgstu nedidukus - man iš vieno popieriaus lapo išeina net keturi atvirukai. Pagrindui naudoju kietesnį popierių, aplikacijoms - plonesnį. Popieriaus parduotuvėse galima rasti visokių grožybių - blizgančio, margo, su įvairiai iškilusiu paviršiumi ir visokio kitokio popieriaus, kuris padeda atvirukus padaryti įdomesniais.
Klijus naudoju dvejus: popieriui - paprastus sausus pieštukinius, blizgučiams - vadinamuosius "superklijus".
Dar pasitelkiu įvairių spalvų blizgančius klijus, rašiklius, siūlus, karoliukus, medžiagos atraižas ir t.t. - griebiu viską, kas pasipainioja po ranka ar sukelia kokią idėją :)
Taip pat neįmanoma išsiversti be liniuotės, pieštuko, žirklių ir popieriaus peiliuko.
Visada reikia atsiminti, kad naminiai atvirukai niekad nebus kaip parduotuviniai - ne tik dėl savo skleidžiamos šilumos, bet ir savo mielu netobulumu :) Tai reiškia, kad šiek tiek asimetrijos, kreivumo ir kitų krepštelėjimų, kurie rodo, kad gamino rankos, o ne mašinos, yra leidžiama :)
Gerai, atėjo laikas pirmos partijos demonstracijai. Pristatau jums Namų Darkytojos Kalėdinius atvirukus 2008 :) Tai yra part 1, nes dar gaminsiu ir šį savaitgalį. Po to pademonstruosiu ir part 2 :) Taigi laukite tęsinio...
"Dovanėlių pilis"

"Trys eglutės"

"Burbuliukai"

"Kojinytės"

"Eglutė"

"Dovanėlės"

"Žvaigždutė"

6 po to ėmė ir dar prikomentavo:

Forelle said...

Labai simpatiški atvirukai. Norėčiau ir aš tokį gauti

Puanc said...

Aš irgi noriu daryti kalėdinius atvirukus, bet niekaip nespėju, nes darau pati dovanėles. Nerodau dar jų, kol nepadovanojau. Juk turi būti staigmena! O tavo atvirukai labai labai mieli.

Anonymous said...

Žinai, galėčiau, pavyzdžiui, net kažkiek įsižeisti, kad šioje apžvalgoje net neužsiminta, kad prie atvirukų gamybos prisidėjau ir aš savo idėjomis beigi netgi kai kur ir savo rankomis.

Namų Darkytoja said...

O aš galvojau, tu nenori, kad paviešinčiau, kad tavo rankos kreivos :) Arba kad tau neišeina iš pirmo karto atmatuot ant popieriaus stačiakampio lygiom kraštinėm :)

silvija said...

Puiku, pametėta gerų minčių, pagaminsiu naminių atvirukų ir mielai pasveikinsiu visus draugus bei kaimynus (jie jau kelintą sezoną stebisi ir džiaugiasi, nes nerašau jiems SMS, o siunčiu atvirutes paštu).

Anonymous said...

Linksmi Kalediniai atvirukai
Sveikinimai.lt

Post a Comment

Rėžk drąsiai!

Blog Widget by LinkWithin
Search Engine Submission - AddMe