sekmadienio vakarienė

Kaip minėjau, šiandien gyvensiu virtuvėje :) Man tai pats maloniausias laisvalaikis ir įdomiausia veikla.
Pietums prisivalgius mėsos, vakarieniausime saldžiai - kepsiu pyragą. Pasirausiau lentynose ir šaldytuve, pasižiūrėjau, ką čia reiktų sunaudoti, tuomet pasiklausiau Google, ką iš viso to galima saldaus pagaminti. Google atsakė, o aš išsirinkau ir pagaminau Slyvų pyragą su vynu ir brendžiu. Radau jį skanus.lt, ir nors ten jis pavadintas tortu, man gavosi tikrai panašiau į pyragą :)
Taigi, pirmiausia reikės 250 g džiovintų slyvų be kauliukų, 125 ml raudonojo vyno ir 60 ml brendžio.

Slyvas pasmulkinau ir užmerkiau į vyno-brendžio mišinį. Palikau valandai pamirkti.
Ėmiausi tešlos. Iš pradžių išlydžiau pakelį sviesto ir išsukau su puse stiklinės cukraus, žiupsniu druskos ir šaukštu cinamono.

Tuomet įmušiau du kiaušinius. Apie 125 gramus miltų sumaišiau su šaukšteliu kepimo miltelių ir po truputį įmaišiau į sviesto-kiaušinių masę.
Atėjo ir slyvų eilė - prisigėrusias ir išpampusias jas išėmiau iš jų girtos vonios ir sudėliojau ant popierinio rankšluosčio ir juo atsargiai apspaudžiau, kad truputį nusausėtų iš išorės. Tada beliko jas atsargiai įmaišyti tešlon ir viską taip pat atsargiai supilti į skardą.

Kepiau apie 40 minučių, 180°C temperatūros orkaitėje.


Gražiai iškilo, truputį apskrudo, vidus minkštas ir purus, o slyvos suteikia "šlapumo" ir, be abejo, turi lengvą savo ypatingosios vonios aromatą ir prieskonį :)

Skanavom dar šiltą su daug ledų ir šiek tiek cukraus pudros. Niam :)

0 po to ėmė ir dar prikomentavo:

Post a Comment

Rėžk drąsiai!

Blog Widget by LinkWithin
Search Engine Submission - AddMe