Pats laikas naujiems baldams?

Oi, tik nesistebėkit antrašte :) Pastebėjau, kad jei neslegia jokios skolos ir paskolos, visus komunalinių paslaugų ir kitokius pabrangimus ėmė kompensuoti pigimas - maisto produktai pinga (tik užmeskite akį į SuperAkcijas - visus pagrindinius produktus galite gauti daug pigiau, o juk dauguma ir į Lenkiją pavažiavote :), butų nuoma pinga (mes sugebėjome susitarti dėl -200 Lt/mėn., reikėjo tik užsiminti, kad radome daug pigesnių variantų persikėlimui), o tokias paslaugas ir produktus kaip kelionės, transporto priemonės, statybinės medžiagos, juvelyrika, baldai šiuo metu pirkti pigiau nei bet kada per pastaruosius kelis metus. Ir, manau, kainos dar kris. Todėl šita krizė man ima visai patikti :)
Taigi, keli patarimai, jei šiuo metu galvojate apie naujus baldus. Arba vieną baldą. Arba negalvojate, bet ateityje galvosite :)
  1. Pirmiausia - ieškokite informacijos. Dauguma baldų salonų šiuo metu siūlo nemažas nuolaidas. Išsirinkite didžiausias ir pirmyn apsižiūrėti pasiūlos.
  2. Taip pat nepamirškite derėtis - žinau, salonas ne turgus, tačiau esant tokiai ekonominei situacijai, lengva gauti dar didesnę, nei viešinama, nuolaidą, ar papildomų paslaugų. Kai kurie baldų salonai vietoj dešimt-tūkstantinių savaitės apyvartų teturi kelia-šimtines (konfidenciali info :) Jiems reikia pardavimų. Labai reikia. Taip pat pardavėjai daugumoje jų turi teisę kažkiek sumažinti kainą. Jei nesiseka, eikite kitur - tikrai rasite, kur jus sutiks išskėstomis rankomis ir puikiai aptarnaus, kad tik nupirktumėte tą sofą už 600 Lt, kurios senoji kaina - 1500 Lt...
  3. Tiksliai žinokite, ko ieškote. Paprasta - jei reikia sofos, nesižvalgykite po valgomojo komplektus. Negaiškite laiko.
  4. Kadangi žinote, ko reikia, dar namuose išsimatuokite vietą šiam baldui. Tuomet žinosite, ir kokio dydžio baldo jums reikia. Bematuodami nepamirškite palikti pakankamai vietos aplink praėjimams, durų ar kitų baldų durelių atvėrimui ir pan.
  5. Taip pat apgalvokite, koks stilius, spalva, medžiaga, dydis, paviršius labiausiai tiktų prie jūsų esamo interjero. Na, nebent siekiate eklektikos. Tačiau ir ji turi būti stilinga bei skoninga :)
  6. Visgi nuspręskite, kiek galite išleisti. Žinot, kaip būna - visuomet pamatysite kažką, kas atrodys būtent tai, ko ieškot, bet kaina oi kaip plėš kišenę... Taigi apsibrėžkite konkrečią sumą ir tiesiog neapžiūrinėkite brangesnių prekių. Vėlgi sutaupysite laiko ir pilkųjų ląstelių :)
  7. Nebūkite impulsyvūs ir apžiūrėkite visus įmanomus variantus - kiekvienas baldas tarnauja pakankamai ilgai, todėl neprotinga būtų pirkti ką nors vien dėl to, kad tą momentą tai pasirodė tobulas pasirinkimas. Galbūt dar tobulesnis laukia vos pasukus už kampo :)
  8. Išsirinkus kelis variantus, atkreipkite dėmesį į tris kokybines savybes - detalių atitikimą, medžiagų kokybę ir apdailą. Negali būti jokių tarpų, nesueinančių kampų, kreivų siūlių, ar apsiuvimų, paviršiaus nelygumų ir pan.
  9. Jei perkate minkštą baldą, nepamirškite, kad praktiškai visada galite rinktis iš kelių ar net keliolikos medžiagos spalvų ar rūšių. Paprašykite jų katalogo, ir galbūt rasite tinkamesnį variantą, nei yra demonstruojamas parduotuvėje.
  10. Jei perkate medinius baldus, iš anksto apgalvokite, kokios medienos norėtumėte, ar kokia jums labiausiai tiktų. Turbūt labiausiai vertėtų atsižvelgti į baldo paskirtį. Kietesnės medienos, kaip bukas, kukmedis, uosis, klevas, vyšnia, tikmedis, raudonmedis, juodmedis ar ąžuolas yra stiprios, tvirtos ir ilgaamžės, bet baldai iš jų sunkesni ir brangesni. Minkštesnės medienos, kaip pušis, eglė, maumedis ar kėnis yra trapesnės, bet lengvesnės ir pigesnės.
  11. Jei nerandate to, ko ieškote, prašykite katalogų. Ne viskas, ką galite rasti yra ekspozicijų salėje.
  12. Ir, galų gale, paverskite savo paieškas ne skubiomis ir nervingomis lenktynėmis, o maloniu ir įdomiu užsiėmimu. Jūs turite laiko. Jūs esate klientas, kuris pasiruošęs mokėti pinigus. Jums nėra skirtumo, ar nusipirksite tas spinteles šią ar kitą savaitę. Taigi jūs valdote situaciją :)
Sėkmės!

3 po to ėmė ir dar prikomentavo:

cgedas said...

Neseniai rašiau iš asmeninės patirties, kad šiais laikais netgi nesispyriojama atvežti baldus ir tai daroma nemokamai:)

http://cibulskis.blogspot.com/2009/03/sunkmecio-lengvalandes.html

Namų Darkytoja said...

Būtent :) Ir pataria, ir atveža, visos paslaugos, tiktai kad nupirktume. Svarbu netylėti ir susitarti.

Anonymous said...

Tikra tiesa ,
Baldu pardavejams reikia suktis Salonai"TIKRI BALDAI" pristato nemokamai Kaune , Vilniuje , Klaipedoje. www.tikribaldai.lt

Post a Comment

Rėžk drąsiai!

Blog Widget by LinkWithin
Search Engine Submission - AddMe