Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su lašiša

Keksiukų aš bijau. Prisipažįstu. Na, ne valgyti bijau, o gaminti :) Dar niekad jie man nesigavo daugiau mažiau normalūs. Aš juos vis per daug sudarkau :) Bet po poros valandų skaitymo, kai visuose mano skaitomuose bloguose tik nuostabūs keksiukai, gal aš ir pasiryšiu kurį drąsų pavasario savaitgalį sumarmalioti ten ką nors panašaus. To be continued :)
O vat žuvį gaminau išsijuosusi. Bet kadangi lygiai taip pat išsijuosusi dirbau, mano šedevrai liko laiku nepaskelbti :)
Žuviai ana savaitė buvo puiki, nes kaip tik prisikroviau jos pilną šaldiklį dėka Maximos akcijos. Dabar galiu atsidaryti ir pasvarstyti - "Pangasijų? Nea... Gal menkių? Per daug įprasta... Hmmm, gal ką iš lašišos faršo..?" :)
Šiandien, kaip savaitgaliui, parodysiu labai greitą ir labai skanų užkandėlį iš to pastarojo - lašišos faršo. Beje, galima naudoti ir smulkiai kapotą sūdytos ar rūkytos lašišos file, bet atsieis brangiau.
Šitam greitam užkandžiui, kuris patiks visiems jūsų draugams, reikia:
  • kažkiek ten gramų lašišos faršo - aš sunaudojau tą visą pakuotę, nebeatsimenu, po kiek fasuota, bet jos visos vienodos :)
  • pakuotės sluoksniuotos tešlos
  • poros kiaušinių
  • pusės citrinos
  • šiek tiek parmezano
  • druskos, pipirų, kmynų
  • papuošimui ir garnyrui - marinuotų kornišonų, citrinos, petražolių.
Jei ir jūs išsiimat šaldytą faršą ir tešlą tik prieš pat gaminimą, tai kol jis atšyla, galima užsiimti smulkesniais darbais: išplakti kiaušinio trynius su druska ir pipirais, atskirai išplakti baltymus iki putų, pasitarkuoti saują parmezano ir sumaišyti su puse saujos kmynų.


Atvėsusį faršą sumaišom su tryniais ir pusės citrinos sultimis. Galima dar kokią daržovę įdėti, bet šitas įamžintas reikalas buvo gaminamas ypatingos skubos tvarka, tai lašiša liko vieniša :)
Imam tuomet tešlą, pjaustom kvadratais, ar kaip tik jūs mėgstat vyniot sluoksniuotos tešlos pyragėlius, dedam gerą šaukštą to lašišų marmalo, kraštus sutepam baltymu ir viską suklijuojam. Baltymo reikia negailėti, o klijuoti atidžiai ir kiek įmanoma tvirčiau, nes faršas riebus ir išterliojus juo kraštelius niekas nesulips, o po to kepant bandys pabėgti :)

Kai jau turim pilną skardą, tepam pyragėlių viršų baltymais ir barstom parmezanu su kmynais. Vėlgi, jei labai skubėsit, galit pribarstyti ir visur aplinkui, kaip aš ;)

Kol lipdžiau ir kepiau, vyras buvo įdarbintas paruošti užkandai marinuotus karnišonus ir papuošti lėkštes. Turiu pripažinti, gavosi neblogai :) Karnišonai buvo perverti smeigtukais,

o meninė gyslelė išryškėjo citrinų puseles papuošus petražolių šukuosenom :)

Pyragėliai kepa apie 20 minučių - kol tešla pakyla ir apskrunda, lašiša jau būna nebežalia.

Finale turėjom dvi skardas, arba pilnas dvi didžiausias mūsų turimas lėkštes gardžiai kvepiančių pyragėlių.
Gaminimas kartu su kepimu ir fotografavimu užtruko nepilną valandą, taigi prieš svečiam atbėgant, spėjome ir rankas, kieno žuvimi, kieno citrinomis, kvepiančias nusiplauti, ir visą grožį į stalą patiekti :)
Abi lėkštės ištuštėjo tikrai greičiau negu per valandą...

3 po to ėmė ir dar prikomentavo:

Anonymous said...

Mm, pasižymėsiu šitą receptą. Nes vis ieškau šitos tešlos panaudojimo būdų :)

Anonymous said...

O aš Maximoje žiūrėjau žiūrėjau į tą lašišų faršą, bet taip ir neišdrįsau nusipirkti.Kaina pasitikėjimo nekėlė. Ar ten tikrai lašiša sumalta, ar bet kokios atliekos?.
Atrodo labai skaniai, ar taip ir "valgosi"?

Namų Darkytoja said...

Laura, savaitgalį parodysiu panašius pyragėlius su vištienos faršu, tik įdomesnius :)

Anonime, būna kelių rūšių tas faršas. Reikia skaityti sudėtį ir žiūrėti į spalvą :) Dėl sudėties - aš perku, kuriame yra lašišų papilvės ir file. Nerekomenduotinas tas, kurio sudėtyje kažkokios ten mechaniškai atskirtos lašišų dalys. Dėl spalvos - turi būti ryškiai oranžinis. Visokie kitokie: pilki, balti, rausvi - nerekomenduotini. Šito gerojo faršo kaina didžiausia, tačiau nuo tų prastųjų tesiskiria litu ar pusantro. Bandyk, valgosi tikrai skaniai :)

Post a Comment

Rėžk drąsiai!

Blog Widget by LinkWithin
Search Engine Submission - AddMe