sveiki sumuštiniai su morkytėm ir varške

Pagaliau atsikračiau užpuolusių ligų - mano plaučiai sveiki, nosis nebebėga ir nekosėju, todėl atgavau kompą ir mane jau įleidžia į virtuvę :)
Labai gaila, kad dėl ligų negalėju pademonstruoti savo topinių bulvinių patiekalų, o vat ką su morkytėm galiu parodyt, teko pasukti galvelę :)
Dažniausiai jas naudoju tik kaip priedą prie pagrindinių patiekalo ingridientų. Kartais pasispaudžiu morkų sulčių, kartais prisimenu vaikystę, ir smulkiai tarkuotas morkytes valgau pasibarčius cukrumi :) Bet tik kartais...
Taip bemąstant nušvito galva ir prisiminiau sveikus sumuštinius su morkytėm ir varške. Jie skanūs, sveiki, greitai pagaminami ir labai tiks tiek savaitgalio pusryčiams, tiek užkandai, tiek lengvai vakarienei.
Taigi pradedam - 4 sumuštiniams reikės vienos didokos morkos, pakelio varškės, pusės saldžiosios paprikos, kelių žalių alyvuogių, kelių lašelių citrinos sulčių, trupučio baziliko ir, be abejo, keturių riekelių ruginės duonytės ar bandelių, galima ir su grūdais. Neblogai tinka ir duoniukai.

Gamyba paprasta kaip 2x2 - varškytę ištrinam su bazilikais ir citrinos sultimis. Galima įdėti žiupsnelį druskos, jei jau visai negalit be jos apsieti, bet tada sumuštiniai nebus tokie sveiki :) Morkytę nuskutam ir smulkiai sutarkuojam - galima visai smulkiai, kaip ruošiant bulvių tarkius cepelinams, o galima ir šiek tiek stambiau, kaip aš darau :) Nes mėgstu, kad jaustųsi ta morkytė :) Papriką supjaustom mažyčiais kubeliais, alyvuoges irgi pasmulkinam.
Pagrindinis darbas baigtas - dabar viską gerai permaišom, ir tepam ant duonytės. Skonio išbaigimui mėgstu pasibarstyti moliūgų sėklom, šį kartą fotosesijai jomis bei pomidoro gabalėliu ir papuošiau :) Viskas, skanaus!
Smaližiai receptuką gali koreguoti taip - varškę ir morkytes maišome su tarkuotais ar mažais kubeliais pjaustytais obuoliais ir pora šaukštų medaus. Duonytę keičiame batonu ar saldžia bandele. Barstome saulėgrąžom ar kitokiais mėgstamais riešutais :)

2 po to ėmė ir dar prikomentavo:

rūtuliukas said...

idėja puiki ;)

Namų Darkytoja said...

Ir skani :)

Ačiū :)

Post a Comment

Rėžk drąsiai!

Blog Widget by LinkWithin
Search Engine Submission - AddMe