obuolių - dribsnių apkepas

Šį, pamenu, močiutė kepdavo. Greitai pagaminamas ir beveik sveikuoliškas, patinka jis man ir dabar.
Kadangi recepto tikslaus neturiu, o Interneto platybėse ir knygose lygiai tokio neradau, visada darau 'iš akies'. Šįkart dar ir sudėtį koregavau pagal pomėgius ir turimus produktus. Gavosi valgomas. Ir skanus, aišku :)
Taigi šiam apkepui reikia tokių produktų:

  • apie 300 g dribsnių - močiutė naudodavo avižinius, dar prisimenu tas tarybines popierines dėžutes su užrašu "Herkules" :) Aš šiandien turėjau ir panaudojau Trijų Grūdų dribsnius;
  • kelių obuolių - man užteko penkių vidutinio dydžio, kad įdaras būtų apie 1 cm storio. Geriau rinktis mažiau sultingus ir rūgštesnius.
  • keleto šaukštų miltų;
  • pusės litro pieno;
  • poros kiaušinių;
  • cukraus, druskos - būtinai, kitokių prieskonių - cinamono, malto muskato - pasirinktinai.
Močiutė dar dėdavo kokį 100-200 gramų varškės, bet kadangi pas mane yra asmenų, ignoruojančių šį produktą, tai ėmiau ir nedėjau :) Turbūt su varške apkepas būtų šiek tiek baltesnis ir kietesnis - man gavosi minkštokas. Nors pastovęs, aišku, sutvirtėjo.
Be abejo, dar galima įmaišyti kokių razinų, ar riešutų - kaip kam patinka.
Pienuką pakaitinau ir juo užpyliau dribsnius:
Padėjau, kad pabrinktų, o tuo metu nulupau ir sutarkavau obuolius:
Į obuolius įdėjau cukraus, cinamono, malto muskato, išmaišiau ir palikau ramybėje :)
Kiaušinių trynius išsukau su pusė stiklinės cukraus ir šiek tiek druskos. Baltymus išplakiau iki standžių putų. Trynius įmaišiau į pabrinkusius dribsnius, po to ten pat nukeliavo ir baltymai. Kad masė taptų labiau vientisa, įbėriau truputį miltų. Tešla paruošta!
Paėmiau kepimo skardą, ir sudėjau viską trim sluoksniais - dribsnių masė/obuoliai/dribsnių masė.


Beje, obuolius galima sudėti ir tiesiai į tešlą, kaip kepant dribsnių blynelius su obuoliais. Tas pats galioja, ir jei dedate kokių razinų ar riešutų - juos galima sudėti arba ant obuolių sluoksnio, arba tiesiog įmaišyti į tešlą.
Pašoviau į karštą orkaitę, esant vidutinei ugniai kepė apie pusvalandį.
Rezultatas dar skardoje:
Rezultatas jau lėkštėje:
Su uogiene ir arbata gavosi puiki vakarienė pažymint ilgesnio savaitgalio pradžią :)

4 po to ėmė ir dar prikomentavo:

Anonymous said...

Koks fainas receptas, pridėjau prie sąrašo, esant progai būtinai gaminsiu :) Beje, o kiek laiko reikia brinkinti dribsnius? Nežinau, nes ne itin dažnai iš jų ką nors darau :>

Namų Darkytoja said...

Na, žiūrint, kaip tau patinka - jei ilgiau palaikysi, jie visai į košę pavirs. Aš laikau neilgai - 10-15 min, kad iškepus jie jaustųsi, traškūs būtų nors kiek.

Anonymous said...

Išsikepiau šiandien. Gavosi labai skanus, nors obuolius dėjau jau nebe pirmo šviežumo. Ačiū už receptą ;)

aiste said...

Kokio dydžio skarda?

Post a Comment

Rėžk drąsiai!

Blog Widget by LinkWithin
Search Engine Submission - AddMe