nauja rubrikėlė "SuperAkcijos" ir apžvalga 2008/50

Aš nenaudosiu to žodžio iš "K" raidės. Bet iš dalies dėl to pradedu šituos įrašus - akcijos prekybcentriuose tikrai padeda taupyti. Tuo labiau, įsibėgėjant tam "K" dalykui, prekybcentriai turėtų griebtis išskirtinių akcijų, kad mažėjantys pirkėjų krepšeliai būtų kraunami būtent pas juos, o ne pas konkurentus. Tai naudokimės tuo :)

Ir dar - pastebėjau, kad kartais tos akcijos būna puikus "inspirado" eksperimentams virtuvėje, arba bent jau primena apie seniai gamintus patiekalus. Taip ir sutaupom, ir skaniai pavalgom :)
Kita priežastis, kodėl galvoju, kad šie įrašai bus naudingi - neretai prekybcentriai akcijuoja tas pačias arba alternatyvias skirtingų gamintojų prekes tuo pačiu metu, tokiu atveju paminėsiu to akciją, pas kurį bus pigiausiai.
Taigi kadangi čia visų prekybcentrių dėmesio vertos akcijos bus vienoj vietoj, lengvai matysit, kur verta užsukti, o kur ne.
Geras kainos pasiūlymas man prasideda bent jau nuo 30% nuolaidos. Nekreipsiu dėmesio į keliolikos ar keliasdešimt centų nuolaidas, kad ir kokie puikūs produktai būtų akcijuojami.
Dar akcentuosiu kokybę - nors ir ta "K" gręsia, bet dėl to neskatinsiu pirkti nei pirmos, nei juo labiau antros rūšies mėsos produktų. Taigi prekes, kurias minėsiu, rinksiuos ne tik pagal kainą, bet ir pagal kokybę.
Ai, ir dar nekreipsiu dėmesio į prekybcentriuose gamintus patiekalus bei pusfabrikačius - juk mes namuose gaminame daug skaniau, šviežiau ir išradingiau :)
Ne maisto prekes paminėsiu tik esant tikrai išskirtinėms kainoms.
Naujoji rubrika vadinsis SuperAkcijos, o apžvalgų pavadinime esantis skaičiai - metai ir jų savaitės numeris.
Tiesa, visi vertinimai ir rekomendacijos - visiškai subjektyvūs tiek produktų, tiek gamintojų, tiek prekybcentrių atžvilgiu :)
Taigi pradedam.
Šią savaitę Maxima turi tik 4 psl akcijinį leidinuką, bet šaldytuvą ir spinteles tikrai rasit kuo papildyti. Aš nepraleisiu progos įsigyti:
  • ilgavaisių agurkų - taip, sezonas jau prasideda, kaina šią savaitę tik 3,99
  • "Rokiškio sūrio" - mano mėgstamiausias, o tokios kainos seniai nemačiau - 13,99
  • VICI sūdytos šaltai rūkytos lašišos gabalėliai - 200 g/7,99
  • aguonos - juk Kalėdos artėja, 200g/2,99. Nerimą kelia tik Optima Linija prekės ženklas - reiks apžiūrėti iš arčiau...
  • mėsos mėgėjai gali rinktis iš kiaulienos nugarinės be kaulų arba kalakutienos faršo: pirmasis 14,99, antrasis - 8,99
  • dar mano akis patraukė 3 kg Ariel už 23,79 ir 1,5 kg Calgon už 19,99
  • svarstau dėl alkoholio - ar jau pirkti, ar prieš šventes bus dar geresnių kainų? Šią savaitę galima gauti: 1 l Gluhwein - 5,99; 0,75 l Chennet - 9,99; 0,5 l Bacardi - 29,98; bei pigesnės Bajorų arba Nemiroff degtinės.
  • Vis dar galioja nuolaidos šioms prekių grupėms: 20 % konservuotiems vaisiams ir daržovėms, 20 % buitinei technikai bei net 40 % elektrinėms girliandoms. Nors nė vieno nežadu pirkti - aiškiai šios prekės jau užsistovi Maximos sandėliuose :)
IKI šią savaitę vis dar galioja praeitą savaitę išleistas mėnesio žurnalas, jo kainos, išskyrus kelias, galioja iki gruodžio 16 dienos. Kaip visada, patrauklių kainos pasiūlymų ar ypač didelių nuolaidų jame nedaug, užtai yra įdomių prekių. Rekomenduoju:
  • kiaulienos mentė be kaulų ir odos - 10,99
  • lašišiniai upėtakiai, deja, kainavo 8,99 tik gruodžio 5-7 dienomis...
  • vytinti Serrano ir Parmos kumpiai - pirmasis 4,99, antrasis 7,99 - reikia nepraleisti progos šių skanumynų nupirkti pigiau
  • sūris President - 3,99/120 g
  • iš vaisių-daržovių pasiūlymų vienintelė raudonoji paprika verta dėmesio - 5,99. Visi kiti pasiūlymai bent jau Maximoje pigesni ir ne akcijos metu...
  • tikrai puikūs imbieriniai sausainiukai Pebernodder - 650 g/6,99
  • Alvo aguonos - 150 g/2,29. Tai kurios pigesnės gaunasi?
  • kepimo milteliai Dr. Oetker - tik po 0,39 (30 g)
  • persikų puselės sirupe DelMonte - 825 ml/2,99 - va, šitas tai jau pagriebsiu :)
  • alkoholis IKI brangokas. Net su akcijom: 0,7 l Ballantines - 34,99; 0,7 l Beefeater - 39,99. O va 1,5 l Martini Bianco už 30,99 gal ir vertas dėmesio pasiūlymas.
  • iš ne maisto prekių IKI rasime 20% nuolaidą Nivea prekėms ir Silan skalbinių minkštikliams, 30% nuolaidą Ajax valymo priemonėms.
IKI savaitės prekių krepšelio akcijoje radau tik obuolius už 1,49, ir tai tikriausiai lenkiški... Jų kaina galioja iki gruodžio 14 dienos.

Norfa... Geriau iškart pasakysiu - nemėgstu aš jos, ir nelaikau normalia parduotuve. Man kažkaip viskas ten atrodo pasenę arba apčiupinėta :) Bet kokiu atveju, ir jų akcijos dažniausiai nesuvilioja, nes itin žema kaina parduodami itin žemos kokybės arba visiškai neaktualūs produktai. Pavyzdžiui, šiuo metu vyksta tokia SantaMaria prieskonių akcija - jei pirksit du žuvies prieskonių pakelius, tai malti pipirai kainuos 1 centą :) Nemanau, kad tokią akciją išvis apsimoka reklamuoti - kiek pirkėjų ateis būtent dėl jos apsipirkti Norfoje? Aha, mažokai, itin mažokai... :) Na, vis dėlto viena prekė patraukė akį - 4 rulonėliai tualetinio popieriaus tik 1,45 :)

Rimi
- seniau buvo mano mėgstamiausia parduotuvė, mokėdavau ir brangiau už kokybę. Bet tiek brangiai, kaip jie dabar užsikėlė, mokėti nežadu. Na, pažiūrėkime, ką jie siūlo. Iki pat sausio 6 galioja mėnesio akcijų pasiūlymai, juose radau va ką:
  • puiki austriška kava Julius Meinl: 250 g Jubilaum už 12,69 ir tiek pat Der Prasident už 11,99.
  • alyvuogių aliejus Anira - 13,99 už 1 l
  • visi prieskoiai Saldva - 0,65
  • didžiosios virtos tigrinės krevetės Nowaco - 400 g/19,45
  • Malibu - 0,7 l/36,99; Kahlua - 0,5 l/36,99. Nors akcijoje ir Sauza, ir Grant's, ir Torres 10, ir Bacardi, šie gėrimai Maximoje pigesni be akcijos. Na o tokios akcijos, kai Moet ar Laurent nupiginami nuo pusantro šimto iki šimto, nedaugeliui įdomios, ar ne?
  • vaisių-daržovių pasiūlymai Rimi prastesni sulig kiekviena savaite. Šįkart turime braškes ir kriaušes NASHI, brangesnes tiek už IKI, tiek už Maxima. Vienintelis dalykas, kuris sudomino - pigios karambolos, tik 2,99 už vienetą. Jei būsiu arti Rimi užsuksiu pagriebti kelių paskanavimui - žinau, ne šviežios, bet vis raciono paįvairinimas. Skanus kompotas su jomis, svarainiais ir obuoliais gaunasi. Tikiuosi, jų dar bus, nes kainos galioja tik iki šiandienos :)

Rimi savaitės leidinys maloniai nustebino, tik su agurkais Maximos nepasivijo, po 4,99 nori prekiauti :) O šiaip užsukę iki 16 dienos rasit:

  • citrinas po 3,49
  • Heinz padažiukus po 3,29, akcijoj trys rūšys: trijų pipirų, egzotinis ir česnakų, buteliukai atitinkamai po 277, 297 ir 262 g.
  • Ballantines - 0,5 l už 24,99
  • Sensodyne Whitening - 12,99 ir Sensodyne Fluoride - 10,69

Gero apsipirkimo!

3 po to ėmė ir dar prikomentavo:

Anonymous said...

o tiesa, kad daznai reklaminiam laikrasty nuolaida paskelbta o parduotuveje tos prekes nera? kazkur girdejau tokiu gandu (:

is tikro mes va Svedijoj tai ar K ar ne K, visada persiskaitom visu prekybos tinklu pasiulymus ir pagal tai planuojam valgiarascius, man tai kazkaip visai normalus dalykas jau pasidare (: kitaip nebemoku.

smagaus akciju medziojimo!

ne i tema - kas tos karambolos ir kaip is ju kompota padaryt? man egzotiski vaisiai vis dar yra egzotika bet labai smalsu kazka naujo ismokt (:

Namų Darkytoja said...

Na, dėl prekių nebuvimo tai tiesa - būna taip, bet tai nedaroma tyčia. Tiesiog veikia žmogiškas faktorius - gal prekės vadybininkas jos per mažai užsakė į sandėlį, gal tiekėjas nespėja gaminti-tiekti, gal parduotuvė per mažai užsakė iš sandėlio, o gal tiesiog parduotuvėje nespėjama papildyti lentynų... Esu susipažinusi šiek tiek su ta sritimi, tai galiu tvirtai teigti, kad dažniausiai viena iš tų priežasčių ir yra. Akcijos metu nuperkami kiekiai sunkiai prognuozuojami, nes priklauso nuo daugelio veiksnių, todėl taip ir nutinka kartais...

Aš irgi taip darau, su akcijų laikraščiais, ir tikrai tauposi pinigėliai ir racionas nenuobodus :)

Karambolos - pailgi vaisiai, kuriuos supjausčius, griežinėliai būna žvaigždės formos, tikrai esi mačiusi. Jie tokio rūgštoko skonio, tai labai tinka kompotui - virk, lyg virtum obuolių ar kitų vaisių kompotą, ir bus tvarka! :)

Anonymous said...

aa... tie, zvaigzdiniai! na, tikrai pabandysiu kazkada (: aciu

Post a Comment

Rėžk drąsiai!

Blog Widget by LinkWithin
Search Engine Submission - AddMe