Krabby Patties, arba tiesiog naminiai mėsainiai

Kaip žadėjau - Krabby Patties burgers, arba, kalbant ne Kempiniuko kalba - hamburgerium vulgaris :) Home made, aišku.
Tik vat gamino vyras. Man buvo leista fotografuoti, jei netrukdysiu :) Netrukdžiau, tai po to noriai pozavo :)
Nors Krabby Patties slaptojo ingridiento nežinom, ir manau Krusty Krab jo taip ir neišduos, bet gavosi tikrai skaniai. Ir jau tikrai skaniau ir net drįsčiau išsireikšti, sveikiau, negu bet koks bet kokio junk-food restorano burgeris.
Taigi pirma buvo išminkyta tešla ir truputį pakildinus, pašautos kepti bandelės. Negaliu surašyti kiek ko ten dėjo, viskas vyko "iš akies". Na, bet manau, paprastą mielinę tešlą mokėsit pasidaryti, ar ne? Pradinės bandelės buvo kažkur graikinio riešuto dydžio, prieš kepant jau buvo tokios:


Toliau imamės mėsytės. Mes naudojom kiaulienos-jautienos faršą. Jokių kiaušinių, jokių žolelių ar svogūnų ar dar ko kito. Mėsainių mėsa turi būti kuo grynesnė. Dėjom tik druskos ir pipiriukų. Iš mėsos formuojam plokščius ir didelius apvalius blynus ir kepam įkaitintam aliejuj. Čia yra svarbus momentas, nes siekiant gero rezultato, svarbu nepamiršti, kad size matters :)
O iš tikrųjų tai reikia nepamiršti, kad tokia gryna mėsytė labai trauksis. Žodžiu darykit NE va taip:

O va taip:
Jei galvojat, kad padarėt pakankamai plonus ir didelius mėsos blynus, tai paploninkit ir padidinkit juos dar :) Štai visa eiga ir dydžiai prieš ir po:

Guldom pirmą blyną keptuvėn


Ir kaimyną šalia netrukus įtaisom


O va čia jau iškepę, visai į didelius blynus nepanašūs.

Kol vyko atsakingasis kepimo procesas, man buvo leista pasirūpinti pomidorais ir salotomis.


Kai jau turime bandeles, mėsytės paplotėlius, pomidorus, salotas ir šiek tiek kečupo, galim imtis statybos darbų. Procesas kadruose, komentarai manau nereikalingi:



Ir viskas, galima jau svajoti apie greito maisto imperijos įkūrimą :)

2 po to ėmė ir dar prikomentavo:

shiny said...

oho (: nais! skanu buvo?

Mes vasara kazkada kepem, bet ant grilio, tai siaip maziau valakytos su mesos kepimu tada. o i mesa dejom ir svogunu ir cesnaku ir garstyciu ir kiausho berods.. mmm (:

beje dar tinka pora ziedu raudono svoguno (jei megstat) uzsimest jau burgeri montuojant

Namų Darkytoja said...

Labai skanu :) Ir labai sotu - padarėm po du, vos po vieną suvalgėm :)

Aha, raudonasis tikrai turėtų tikti. Mes dar galvojam pabandyti ir sūrį įkomponuot.

Post a Comment

Rėžk drąsiai!

Blog Widget by LinkWithin
Search Engine Submission - AddMe