tunų ir šparaginių pupelių mišrainė

Būtent ši mišrainė netikėtai tapo pagrindiniu šių Velykų patiekalu mūsų namuose - lengva, soti, pavasarinė, sudėtyje yra "privalomų" kiaušinių :)
Receptas iš žurnalo "Darbštuolė. Velykų vaišės/2009".
Aišku, nebūčiau aš, jei jo šiek tiek nepadarkyčiau, bet šįkart nebuvo tokio sumanymo, taip gavosi dėl to, kad Velykoms apsipirkinėjau vos ne paskutinę minutę ir kai kurių produktų parduotuvėje tiesiog jau nebebuvo :) Teko išsisukti su tuo, ką radau :)

Dariau iš pusės kiekio, negu pateikta recepte, vistiek mišrainės gavosi kalnų kalnai :) Jums surašysiu originale pateiktus kiekius, manau, jais lengvai galima pamaitinti 4-6 žmones.

Iš pradžių pagaminau užpilą: jam reikia susmulkintą česnako skiltelę sumaišyti su 2 šaukštais grūdėtų garstyčių (darkymas Nr. 1 - turėjau tik paprastų), šaukšteliu cukraus, 2 šaukštais baltojo vyno acto, 4 šaukštais alyvuogių aliejaus, šiek tiek druskos ir maltų pipirų.
Padažas gavosi toks aštrokas, stipraus skonio ir kvapo, bet tai labai tiko prie ryškaus skonio neturinčių pupelių ir puikiai derėjo su tunu.

Palikus padažą pastovėti, uždėjau virti kelias bulves su lupena ir pora kiaušinių.
Kol jie virė, šparagines pupeles (200 g) suverčiau kiaurasamtin ir 6 minutėms panardinau į verdantį vandenį. Po to trumpam panardinau į šaltą vandenį ir padėjau atvėsti.
Tada susipjausčiau žiedeliais alyvuoges (darkymas Nr. 2 - naudojau žalias, recepte juodosios. Bet skoniui nemanau, kad pakenkė, greičiau su juodosiomis spalvinė gama gražesnė :) Jų reikia 100 g. Šparagines pupeles ir alyvuoges sumaišiau su viena skardine konservuotų baltųjų pupelių (400 g).

Atvėsusias bulves nulupau ir supjausčiau griežinėliais, tas pats buvo įvykdyta ir su išvirusiais kiaušiniais. Dar reikėjo 8 vyšninių pomidorų, irgi supjaustytų griežinėliais (darkymas Nr. 3 - naudojau nedidukus, bet paprastus pomidorus).

O jau tada lieka smagusis darbas - konstravimas :) Pirmiausia lėkštes išklojau salotomis. Recepte parašyta, jog reikės 2 gūžių. Aš ėmiau vieną galvą Iceberg'o, ir tai viso nesunaudojau. Salotas pašlaksčiau užpilu, o pomidorus, kiaušinius ir bulves pakaitomis dėliojau palei kraštą (darkymas Nr. 4 - mes ne itin dideli virtų kiaušinių mėgėjai, todėl sau įdėjau tik kelis jo griežinėlius, o vyras paprašė jam geriau susmulkinti, kad sumaišius jaustųsi dar mažiau :)

Tuomet į viduriuką nukeliavo pupelės.
Ant jų - tunas savo sultyse. Recepte jo kiekis - 2 skardinės po 185 g.
Ant vyriškio porcijos nukeliavo ir smulkintas kiaušinis. Viską vėl pašlaksčiau užpilu, o kadangi man jo pasirodė mažoka, dar pašlaksčiau ir alyvuogių aliejum. Nepakenkė :)
Tikrai puiki mišrainė, ypač patiks tiems, kurie kaip ir mes, nevalgo mišrainių su grietine ar majonezu. Kaip minėjau, gavosi tikrai daugokai, lėkštė mišrainės atstojo puikius pietus :) Nusprendėme, kad tikrai gaminsime dar ateityje, ir turbūt dar kaip nors pakeisime, kad labiau atitiktų mūsų skonį :)

0 po to ėmė ir dar prikomentavo:

Post a Comment

Rėžk drąsiai!

Blog Widget by LinkWithin
Search Engine Submission - AddMe