Greitas, sotus ir daug kartų išbandytas dalykas. Aš kepu sekmadienio pusryčiams vietoj omleto kartais :)
Pagaminti užtrunka iki 30 min, tai manau įsipaišau į šios savaitės temą :)
Taigi - nepilnas pusvalandis ir garuojantis, maistingas saldėsis jau ant stalo.
Važiuojam?
Startas!
3-5 min:
- įjungiam kaisti orkaitę
- mikseriu išplakam 5 kiaušinius su puse stiklinės cukraus, žiupsniu cinamono, druskos ir keliais šaukštais miltų. Tešla turi likti grietinės tirštumo.
Važiuojam?
Startas!
3-5 min:
- įjungiam kaisti orkaitę
- mikseriu išplakam 5 kiaušinius su puse stiklinės cukraus, žiupsniu cinamono, druskos ir keliais šaukštais miltų. Tešla turi likti grietinės tirštumo.
Tuo pat metu vyras nulupa ir supjausto arba sutarkuoja 2 obuolius, arba išima maišelį šaldytų/šviežių uogų iš šaldiklio, arba dar kitaip apdoroja praktiškai bet kokius šaldytuve rastus vaisius/uogas. Galima spėti ir pačiai, jei tereikia išimti iš šaldytuvo. Vaisiai/uogos čia būtini, nes be jų gausis tik pasaldintas kiaušiniuotis :) Kaip minėjau, šįkart turime pora obuolių.
2-4 min:
- patepliojam skardą sviestu, galima pabarstyti džiuvėsėliais
- pilam dalį tešlos, sumetam vaisius/uogas (šiuo atveju - obuoliai)
- užpilam kitą dalį tešlos ir šaunam į orkaitę
Paslaptis tame, kad pyragas turi būti nestoras, maximum poros pirštų pločio, ir kišamas į gerai įkaitusią orkaitę, naudojami vaisiai ar uogos - ne itin stambiam pavidale :) Tik tada iškeps per tiek nedaug laiko.
15-20 min:
- kepa
- pasigaminam kavą/arbatą ar išsispaudžiam sulčių
- paruošiam lėkšteles
- kai pyrago viršus paruduoja, traukiam lauk. Vėsinti nebūtina, labai skanus karštas. Toks saldus omletas :)
- valgom pabarstę cukraus pudra/šokolado drožlėm, pagardinę grietinėle/ledais
Finišas!
2-4 min:
- patepliojam skardą sviestu, galima pabarstyti džiuvėsėliais
- pilam dalį tešlos, sumetam vaisius/uogas (šiuo atveju - obuoliai)
- užpilam kitą dalį tešlos ir šaunam į orkaitę
Paslaptis tame, kad pyragas turi būti nestoras, maximum poros pirštų pločio, ir kišamas į gerai įkaitusią orkaitę, naudojami vaisiai ar uogos - ne itin stambiam pavidale :) Tik tada iškeps per tiek nedaug laiko.
15-20 min:
- kepa
- pasigaminam kavą/arbatą ar išsispaudžiam sulčių
- paruošiam lėkšteles
- kai pyrago viršus paruduoja, traukiam lauk. Vėsinti nebūtina, labai skanus karštas. Toks saldus omletas :)
- valgom pabarstę cukraus pudra/šokolado drožlėm, pagardinę grietinėle/ledais
Finišas!
7 po to ėmė ir dar prikomentavo:
Ai, bet tai čia dar reikia turėti mikserį ir vyrą...
O man patinka. Ir labai smagiai receptas aprašytas, net pakėlė nuotaiką :) Įterpsiu į savo kepinių sąrašą :)
O kokia orkaitės temperatūra?
Priegaidi, tinka ir žmona/draugė ir mikseris :) Nors galima išsiversti tik su mikseriu, jei uogas naudoji, ar kitokius vaisius/uogas, su kuriais nereikia terliotis ilgai...
Žalia-varna, skanaus.
Punktyras, būtų gerai iki 200 spėti įkaitinti.
Na va, jau uždėjau kepti. Pažiūrėsim kas gausis :D
cia pyragas.....keista, man atrodo, kad kiausiniene su obuoliais, ...geriau tiktu jy pavadinti....as noriu pyrago
Geras receptas.
Post a Comment
Rėžk drąsiai!