"Turiu dar vieną neblogą nesėkmę virtuvėje: medžiotojų... kukulius?
Na, jie bent turėjo būti kukuliai - taip buvo parodyti nuotraukoje.
Recepte buvo rašoma, kad reikia 200g bulvių, 100 pieno, 150g virtų grybų, svogūno, 3 šaukštų krakmolo ir prieskonių. Tada pagal idėją bulves reikėjo išvirti, sutrinti, su viskuo sumaišyti, suformuoti kukuliukus ir juos gražiai 20min. pavirti...
NĖ PRO KUR. Arba recepte padaugino nuliukų (vietoj 100g pieno būtų visiškai užtekę ir 10g :)) arba pienas turėjo būti kažkoks labai jau tirštas. Esmė ta, kad masė gavosi kaip skystos bulvių košės, ir joks ten krakmolas nepadėjo. Galų gale, įdėjus virti, viskas palaipsniui, pamažu suvirė ir bulvių apskritai nebeliko. Bet už tai vanduo nuo krakmolo priminė neaiškios sudėties kisielių su dar neaiškesnia viduje pjaukiojančia "chebra" :) Žodžiu, kas liko iš "kukulių", pasidalinu nuotraukoje...

1. Bulvių nebeišgelbėsim; belieka imtis įdaro: grybų. Galima valgyti tiesiog ištrauktus iš puodo ir užbarsčius prieskonių - jie jau yra virti, tik labai smulkių gabalėlių, tačiau skoniui tai nekenkia.
2. Puiki išeitis: perplauti, nuvarvinti, nusausinti ir iš naujo mėginti daryti kukulius :D
3. Labai skanu grybus paprasčiausiai pakepinti su svogūnais, prieskoniais ir grietine/jogurtu.
O svarbiausia - neišmesti, nes dar valgoma :D "
1 po to ėmė ir dar prikomentavo:
Išbandyta. Labai gerai!
Post a Comment
Rėžk drąsiai!