moliūgų tyrė - 4 būdai pasigaminti

Toliau pasakoju apie moliūgus. Jei jau turime namuose puikų moliūgaitį, dažniausiai mums reikės iš jo pirmiausia pasigaminti tyrę, kuri naudojama gaminant daugumą moliūginių patiekalų.

Kad ir kokia įranga būtų jūsų virtuvėje, tyrę galite pasigaminti visi.

Vakar prisiminti, kaip tai daroma teko ir man, todėl galiu pailiustruoti savo pačios nuotraukomis :)

Pradedame nuo moliūgo apdorojimo:
gerai nuplauname



perpjauname pusiau (jei moliūgas didelis, reiks panaudoti jėgą :)


išskobiame sėklas (tam tinka ledų šaukštas, bet gaunasi puikiai ir su paprastu)


supjaustome gabalais (tik labai nesmulkiname, juk po to reikės nuo odos atskirti, aš gal šiek tiek persistengiau :)


O nuo šitos vietos jau galite rinktis sekantį žingsnį.

Pirmas variantas - dedame moliūgo gabalus į mikrobangų krosnelės indą, įpilame puodelį vandens, uždengiame ir kepame apie 15-30 minučių priklausomai nuo gabalų dydžio.

Antras būdas - kepti orkaitėje. Tačiau tai truks ilgiausiai iš visų būdų. Vėlgi reikės indo su dangčiu, įpilti apie tris puodelius vandens, sudėti moliūgą žievėmis į viršų ir pašauti karšton orkaitėn. Palaikant apie 200 laipsnių karštį, užtruks apie valandą, kol moliūgas bus reikiamo minkštumo.

Trečias būdas yra mano mėgstamiausias, bet reikia turėtų garų puodą arba garintuvą. Vandens įpilame tik tiek, kad neišgaruotų per 20 minučių. Vanduo neturi liesti moliūgo, bet geriausia, kai jis kuo arčiau vandens paviršiaus. Gariname keliolika minučių. Šis būdas itin greitas ir patogus, ir moliūgas po to labai lengvai 'išsineria' iš odelės.

Ketvirtas būdas patiks naudojantiems greitpuodį. Vandens reikia pilti nedaug. Iš pradžių nustatome patį didžiausią karštį, o kai puodas ims šnypšti, sumažiname iki vidutinio. Rezultatas panašus į kepimo garuose - moliūgo minkštimas tiesiog pats atsiskiria nuo odelės.



Kai jau turime minkštą moliūgą, viskas paprasta - atskiriame minkštimą nuo žievės ir sutriname į vientisą tyrę. Lengviausia tai daryti blenderiu arba mikseriu. Yra išeitis ir neturintiems nė vieno - imkite tinklelinį sietelį, ir paprasčiausiu šaukštu pertrinkite moliūgo masę. O galima netgi naudoti bulvių trintuvę :)



Svarbu - jei jūsų moliūgas vandeningas, t.y. matote, kad masei (arba tyrei) pastovėjus, atsiskiria vanduo, pasistenkite kiek įmanoma jo nupilti. Galima net šiek tiek nusunkti, kaip gaminant bulvių tarkius cepelinams. Jei masė bus vandeninga, patiekalas gali būti labai minkštas, o pyragas iš tokios masės gali gautis glitus arba neiškilęs.

Viskas - jau turite moliūgo tyrę, ir galite naudoti ją bet kokiam patiekalui :)

0 po to ėmė ir dar prikomentavo:

Post a Comment

Rėžk drąsiai!

Blog Widget by LinkWithin
Search Engine Submission - AddMe