Kaip ir priklauso pietų Italijai, vienas žymiausių šio regiono patiekalų yra gaivus ir lengvas. Lengvas tiek mūsų skrandžiui, tiek gaminimo prasme. Manau, ne vienas jau esate ruošę, bet vistiek vakar parduotuvėje eidama pro mocarelą sugalvojau ir šį paprastutį pagaminti.
Taigi mums reikės:
Taigi mums reikės:
- pomidorų
- mocarelos
- druskos ir pipirų
- alyvuogių aliejaus
- šviežių baziliko lapelių - esant ribotam mano parduotuvės asortimentui, šįkart sudarkiau receptą džiovintais bazilikais. Tikiuosi, italai mano blogo neskaito :)
Toliau irgi viskas paprasta - supjaustom pomidorą ir mocarelą riekutėmis, sudedam lėkštelėje paeiliui. Baziliko lapeliai turėtų atsidurti šen bei ten tarp tų riekelių. Taip gaunasi Italijos vėliavos spalvų patiekalas :)
Pabarstom druska ir pipirais, pašlakstom aliejum, ir jau galim ragaut :)
Pabarstom druska ir pipirais, pašlakstom aliejum, ir jau galim ragaut :)
1 po to ėmė ir dar prikomentavo:
Iki drebėjimo mėgstu šias salotas! Jos man primena vasarą...
Post a Comment
Rėžk drąsiai!