bananiniai keksiukai su braškėm

Braškės skaniausios žalios, ir niekas to nenuginčys. Tačiau jau mėnesį skanaujant jas tik taip, bet kuri šeimininkė išeitų iš proto - kaip galima šitų raudonskruočių sezonu nepasinaudoti ir nepagaminti ko nors širdį saldinančio? Taip ir man - braškės, trintos braškės ir liaudiškos braškės su pienu jau pabodo. Tai kad nebūtų nuobodu, ėmiausi iššūkio.

Na, iššūkis čia tik man, nes, kaip jau kažkada minėjau, bijau keksiukų. Kepant juos, mano luck-fail santykis kol kas labai neigiamas. Ar aš neišsirenku recepto, ar per daug juos sudarkau, ar čia koks užkeikimas? Gal reikia virtuvę kokiais smilkalais pasmilkyti, burtažodį sukalbėti, auras/čakras prasivalyti? :)
Pasirodo šįkart reikėjo tik gerai išsimiegoti, nusišypsoti saulei ir nieko nesitikėti. O kai eilinį kartą laukiau neiškilusių, susmegusių, neiškepusių ir visokių kitokių "ne-keksiukų", ėmė ir atsitiko stebuklas :)
Receptą susiradau čia, o braškes pirkau turguje :)

Sunaudojau:
  • pusę puodelio išlydyto sviesto
  • 3/4 puodelio rudojo cukraus
  • 2 kiaušinius
  • 3 bananus arba pusantro puodelį bananų tyrės (originaliam recepte 2 bananai arba vienas puodelis - tiesiog norėjau sunaudoti visus, kiek turėjau)
  • vienas puodelis braškių, supjaustytų gabalėliais (manau, pas mane irgi gavosi daugiau :)
  • 2 ir 1/4 puodelio miltų
  • pusantro šaukštelio kepimo miltelių
  • ketvirtadalis šaukštelio sodos
  • vienas šaukštelis cinamono (šito irgi nepagailėjau daugiau)
  • vienas šaukštelis vanilės (originale - vanilės ekstrakto)
  • pusė šaukštelio druskos
Pirmiausia iš bananų padariau tyrę. Aišku, geriausiai tiks sunokę ir net pernokę bananai.
Į bananų tyrę nukeliavo cukrus, cinamonas, vanilė ir išplakti kiaušiniai, o išmaišius - ir lydytas sviestas.
Kitame dubenyje sumaišiau miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską ir tuomet atsargiai įmaišiau pjaustytas braškes. Jas reikia vienodai apvolioti miltuose, tuomet tešloje jos nenuskęsta.
Braškės ir miltai nukeliavo į pirmajį dubenį. Čia maišyti reikia kuo mažiau ir atsargiau, kad braškių gabalėliai nesusitrintų, bet ir miltų gumulėlių neliktų. Recepte rašoma, kad permaišius keksiukai bus kieti.
Kepiau 180 laipsniuose 25 minutes, ir...vuolia, puikūs keksiukai. Negalėjau patikėt savo akim.
Apžiūrėjau iš visų pusių. Tikrai gavosi iškilę, purūs keksiukai.
Liko tik paragauti. Na, gal kitą kartą dėsiu daugiau cukraus, tikiuosi nuo to jie netaps mažiau purūs ir taip pat tirps burnoj :)

Gero savaitgalio!

2 po to ėmė ir dar prikomentavo:

Anonymous said...

Labai ispudingai atrodo ir padaryt visai nesunku, tad pabandysiu ir as ;) aciu ;)

Anonymous said...

tai kiek gramu sviesto? viskas labai netiksliai surasyta...

Post a Comment

Rėžk drąsiai!

Blog Widget by LinkWithin
Search Engine Submission - AddMe