nesėkmės pavyzdys - cupcake fail

Kol kas statistika konkurse nekokia... Turim lygiai 1 dalyvę:) Aišku, praėjo dar tik savaitė, o jei toliau gausiu aprašymus tokiu tempu - po vieną į savaitę, tai iki konkurso pabaigos turėtų prisirinkt pakankamai įdomiam ir konkurencingam balsavimui :)
Mano vyras erzina mane, kad konkurso idėja, nors ir įdomi, gali neišdegti, nes juk žmonėms nelabai patinka prisipažinti, kad kažkas nepavyko. Aš sakau - ei, nereik čia tų gilių kapstymų, juk niekas nesišaipo :)
Be to, yra proga pademonstruoti išradingumą - papasakojant, kaip sėkmingai buvo panaudotas nesėkmės "rezultatas"; arba profesionalumą - patariant, kaip išvengti tokios nesėkmės kitiems. Aš, pavyzdžiui, galiu prisipažinti, kad kažkada, neturėdama kepimo miltelių, juos pyrage pakeičiau soda. Aišku, santykiu 1:1... Gavosi labai gyvybinga tešla, labai iškilęs pyragas ir labai aiškus sodos skonis burnoje vos paragavus :) Nors juk tikrai žinojau, kad kepimo milteliai ir soda tai ne tas pats, bet kažkaip gaminant "nesusišvietė". Užtai nuo tada atsiminsiu visam gyvenimui ir dar jums papasakojau, kad netyčia nepakartotumėt :)

Dar vienas paskatinimas neslėpti savo nesėkmių - vakar pasirodęs puikus įrašas
soupbelly.com. Autorė, tikrai puikiai besisukanti virtuvėje (tinklaraštį rekomenduoju, beje), nepaslėpė nepavykusių keksiukų, o priešingai - nufotografavo iš visų pusių ir pateikė skaitytojams "pasigrožėti" :)

Pagrindiniai fail'o įtariamieji - šokoladiniai "čipsiukai", kurie, 8 valandas prikaitusiame automobilyje belaukdami, kol bus panaudoti, ištirpo. Ištirpusioj formoj ir nukeliavo į keksiukų tešlą, tikintis, kad vietoj keksiukų su šokolado gabalėliais gausis bent paprasti šokoladiniai keksiukai... O kas gavosi, matot ir iš vaizdo, ir iš pavadinimo :)
Sėkmės virtuvėje, bet lauksiu ir nesėkmių :)

9 po to ėmė ir dar prikomentavo:

shiny said...

(: kuklios mes visos... paguodimui prisipažinimas! turėjau vieną labai fail (tokio tipo pyragas kur tiesiai į tešlą įmaišoma belekokios uogienės - neiškilo, buvo kompaktiškas guminis ir beskonis, brrr), ale bet nei nuotraukų nepadariau nei ką, tai kažkaip neįdomu pretenduot (:

Žalia Varna said...

Aš ir apturėjau dar vieną fail'ą :) Šį kartą su Kepėjais be stabdžių ir "Angelų maistu", kuris iš pradžių iškilo, o paskui sukrito lyg nebuvęs. Bet tiek jau to su šiuo :)

Namų Darkytoja said...

Shiny, nepatogu tik kelnes per galvą apsimaut - nuotraukos nebūtinos, o šmaikščiai ir įdomiai parašyti tikrai žinom, kad sugebi, todėl lauksiu fail'o :D

Žalia Varna, jei tik noras atsiras, lauksiu ir šito fail'o aprašymo :)

shiny said...

sorry, senai tai buvo tai jau ispudziai isblese... pazadu susimaut dar karta! tikiuosi tavo konkursas ilgalaikis... ((:

Forelle said...

Nesėkmių buvo nemažai kai kurios per išsiblaškymą, kai kurios per nežinojimą, bet kad nė vieno įrodymo neturiu, negi fotografuosi (aišku, jeigu būčiau žinojus apie konkursą, tai būčiau "papleškinus" fotoaparatu)?
Įsimintiniausia nesėkmė buvo prieš dvylika metų, kai dar nieko nemokėjau. Tai tokiai nemokšai kaip aš, bijančiai žalios mėsos, būdavo paruošta mėsos gabaliukų ir sudėta į šaldiklį, tereikėdavo atsišildyti, apvolioti džiūvesėliuose ir išsikepti. Pati nesu mėsos mėgėja, tai tik atėjus brangiausiajam nutariau jį pavaišinti, mėsa nebuvo išimta, bet nusprendžiau, kad atšils keptuvėje. Džiaugiuosi, kad likau su blakstienomis ir plaukais, nes įdėjus sušalusią mėsą į įkaitintą keptuvę su aliejumi, liepsna švystelėjo iki pat lubų.
Paskutinė nesėkmė - naktinis grietininis pyragas, kai sugalvojau prieš išvykstant sunaudoti grietinę, kurios buvo tikrai nemažai. Maišant vis atrodė, kad kažkas negerai, tešla laaaabai sunkiai maišėsi, šokinėjo į gumuliukus, bet šiiap ne taip sukrėčiau į kepimo formą ir pašoviau į orkaitę. Prakaitą nubraukus ant spintelės pastebėjau grietinę. Jos taip ir neįdėjau :D Iškepė ne pyragas, o kažkas panašaus į didelį sausainį, kurį viena paslapčia ir suvalgiau

Forelle said...

Dar atsiminiau nesėkmę ir su šokolado chipsais :) nusipirkom su drauge tų čipsiukų, daug sumokėjom, bet sakėm verta, mėgausimės suasainiais su šokolado gabaliukais. Ir maišant tešlą, reikėjo ištirpinti sviestą, tai jį truputį užkaitinom, supylus, jį, iškart sumetėm čipsiukus, o tie niekadėjai ėmė ir ištirpo :(

shiny said...

Galvoju, gal man su savo nesekme laboratorijoj pretenduot.. ((: irgi žioplumas, ir kepiau kažką... o kodėl neina įcopypastint nuorodos?

Namų Darkytoja said...

Shiny, konkursas iki pat gruodžio 1, tai gali ir susimaut spėt, ir nesėkmę laboratorijoj aprašyt, kad atrodytų kaip virtuvinė :)

Dėl nuorodų neklausk - aš net neįsivaizduoju...

Forelle, tai galiu atskiru įrašu paskelbt abi istorijas kaip pretendentes? Nuotraukos juk nėra būtinos, būtinas tik aprašymas :)

Forelle said...

Jeigu nori, gali paskelbt, tik klaidas ištaisyk, stilistiką ;)
O iki gruodžio 1 d. spėsiu susimauti ne kartą :D Dabar turiu tam net pagalbininkę.

Post a Comment

Rėžk drąsiai!

Blog Widget by LinkWithin
Search Engine Submission - AddMe