nesėkmės virtuvėje: rūtuliuko angel blynas ir bananinis receptų segtuvas

Paskutinė paraiška nesėkmių konkursui atskriejo virtualiais kanalais iš Rūtuliuko virtuvės. Net dvi istorijos, abi tikrai nesėkmingos, bet įdomios, o viena - ir su iliustracijomis :)

"Ilgai ruošiaus papasakot apie savo nesėkmes virtuvėj :) tiesa, kai buvo paskelbtas šis konkursas, ilgai galvojau, kokia gi ta didžioji nesėkmė, man nutikus, bet kažkaip nieko nesugalvojau, nes nieko baisaus, išskyrus tada, kai keksiukai buvo blynų skonio, sriuba - per sūri, o sausainiai - per daug sudegę, nieko nebuvo...

Bet po to kai kas nutiko :)) "Kepėjai be stabdžių" projekte buvo mestas iššūkis: Angel Food pyragas. Na taip, tas, kuriame reikia daaaaug baltymų. Taigi, ėmiausi darbo su šiuo pyragu, bet nežinia kodėl: gal todėl, kad per prastai išplakiau baltymus, gal dėl to nes tiesiog buvo tokia diena, bet maniškis pyragas, po to, kai iškepė, iš pradžių sukėlė man didžiausia nusivylimą, o dar po to - didelį juoką... vis tik buvo juokinga, kas iš tokio, prabangiu turėjusio būti, pyrago, gavos - saldus, plonas blynukas, tik tiek. Na gerai, ne tik tiek. Dar ir kepimo formą, kurią teko ilgai ilgai gramdyti.. Po šito karto bijau kartoti. Nors kažkada turbūt teks įveikt tą baimę.
Pora šios nesėkmės foto:
Na o kita nesėkmė.. turbūt nelabai tinka konkursui, bet papasakosiu, vis tik labai su virtuve susiję...
Taigi, turiu tokį diiiiidelį segtuvą su receptais. Tokį tikrai didelį, storais viršeliais ir su daug daug receptų viduj. Ir su savybe, kad labai sudėtinga norimą receptą išimti. Todėl tenka norimą puslapį kažkuo prispaust, kad neužsiverstų. Kartą gaminau kai ką, kas buvo segtuvo pradžioj ir dar kai ką, kas pabaigoj. Norėdama atskirti segtuvo dalis, kad nepamesčiau kur kuris receptas, turėjau kažką sunkaus uždėti ant vieno tų puslapių. Nieko kito po ranka nebuvo kaip tik.. bananas! Jį ir panaudojau. Taigi, patiekalai iš to segtuvo galo ir pabaigos buvo pagaminti, segtuvas padėtas į lentyną ir ramiai ten pragulėjo gerą mėnesį, gal daugiau.. Po jų kažką norėjau gaminti iš to pačio segtuvo, atsiverčiu, o ten.. į mane žiūri dailus, juodas, ištižęs ir, aišku, supuvęs bananas. Ir taip pat keliasdešimt permirkusių receptų puslapių. Siaubinga patirtis. Su lapais teko atsisveikint, bet gavau puikią pamoką, kad nereikia bananais užspausti puslapių. Na arba pamiršti bananų segtuvuose keletą mėnesių."

0 po to ėmė ir dar prikomentavo:

Post a Comment

Rėžk drąsiai!

Blog Widget by LinkWithin
Search Engine Submission - AddMe