nekeptas moliūgų pyragas

Tikrai maniau, kad moliūgų savaitei daugiausia bus prikepta pyragų. Na tų, tradicinių, dar vadinamų amerikietiškais, kai tešla paklojama ir ja užklojama :) Bet mūsų kulinarai tinklaraštininkai mane nustebino didele įvairove :) Šaunuoliai :) Nusprendžiau ir aš pasitempti, ir pasikuitusi radau šitą įdomų dalykėlį - nekeptą moliūgų pyragą. Be jokios tešlos ir ugnies :) Gal labiau tinkamas vasarą atsigaivinti, bet skonis labai įdomus, ir rudeninę nuotaiką praskaidrino :) Taigi naudojau tokius produktus:

Gaminimas irgi labai greitas. Želatiną supilame į pašildytą vandenuką ir paliekame pabrinkti.

Kol brinksta, ant nedidelės ugnies pakaitiname apie pusę skardinės kondensuoto pieno.
Nuolat maišykite, kitaip ims svilti, ir tada pamaišius nuo dugno atsiskirs rudi degėsiai, kurie anaiptol nepuošia :) Svarbiausia neužvirinti!



Supilame želatiną į pakaitintą pieno dalį ir maišome, kol visiškai ištirps. Veiksmas reikalauja šiek tiek kantrybės :)


Dabar greitai greitutėliai pasiruošiame moliūgo masę - tiesiog sudedame į ją prieskonius.

Tada sumaišome ją su likusiu kondesuotu pienu, supilame ir pakaitintą pieną su želatina. Viskas!

Gautą masę pilame į pyrago formą arba truputį paaliejuotas formeles keksiukams, ar kitokius indelius, ir už valandos ar dviejų (priklausomai nuo indo didumo), jau turime saldžią užkandėlę prie kavos ar arbatos.
Skirtingai nei aš, galite papuošti kokiomis šokolado drožlėmis, ar ne itin saldžia plakta grietinėle. O aš skubėjau ragauti :) Labai saldu :)

2 po to ėmė ir dar prikomentavo:

ignieška said...

Įdomus receptas :) Suintrigavo netgi labai...

Namų Darkytoja said...

Aha, ir greitas :) Tik rūgštesnių priedų prie jo reikia, nes laaaabai saldu :)

Post a Comment

Rėžk drąsiai!

Blog Widget by LinkWithin
Search Engine Submission - AddMe