Tikrai maniau, kad moliūgų savaitei daugiausia bus prikepta pyragų. Na tų, tradicinių, dar vadinamų amerikietiškais, kai tešla paklojama ir ja užklojama :) Bet mūsų kulinarai tinklaraštininkai mane nustebino didele įvairove :) Šaunuoliai :) Nusprendžiau ir aš pasitempti, ir pasikuitusi radau šitą įdomų dalykėlį - nekeptą moliūgų pyragą. Be jokios tešlos ir ugnies :) Gal labiau tinkamas vasarą atsigaivinti, bet skonis labai įdomus, ir rudeninę nuotaiką praskaidrino :) Taigi naudojau tokius produktus:
- apie 50 ml vandens
- 50 g želatinos
- indelį saldinto kondensuoto pieno
- apie pusę kilogramo moliūgo tyrės
- pora šaukštelių prieskonių mišinio moliūgams
- šaukštelį vanilinio cukraus
Kol brinksta, ant nedidelės ugnies pakaitiname apie pusę skardinės kondensuoto pieno.
Nuolat maišykite, kitaip ims svilti, ir tada pamaišius nuo dugno atsiskirs rudi degėsiai, kurie anaiptol nepuošia :) Svarbiausia neužvirinti!
Supilame želatiną į pakaitintą pieno dalį ir maišome, kol visiškai ištirps. Veiksmas reikalauja šiek tiek kantrybės :)
Gautą masę pilame į pyrago formą arba truputį paaliejuotas formeles keksiukams, ar kitokius indelius, ir už valandos ar dviejų (priklausomai nuo indo didumo), jau turime saldžią užkandėlę prie kavos ar arbatos.
Skirtingai nei aš, galite papuošti kokiomis šokolado drožlėmis, ar ne itin saldžia plakta grietinėle. O aš skubėjau ragauti :) Labai saldu :)
2 po to ėmė ir dar prikomentavo:
Įdomus receptas :) Suintrigavo netgi labai...
Aha, ir greitas :) Tik rūgštesnių priedų prie jo reikia, nes laaaabai saldu :)
Post a Comment
Rėžk drąsiai!